Na samom kontroleru pronalazimo ukupno 34 tipki. Osim uobičajenog AWSD seta i okolnih tipki, prisutne su i tipke za regulaciju glasnoće zvuka (nadasve korisno!), te 4 funkcijske tipke, kao i Esc tipka. Kako Windows tipke nema, nije ju moguće slučajno pritisnuti kao na tipkovnici i time prekinuti igru. Sve u svemu, tijekom višetjednog igranja različitih igara nismo primijetili da nam nešto nedostaje. Sa prednje strane zakvačen je dodatak koji služi kao odmorište za dlan (prema želji ga možemo ukloniti), a za svjetlosne efekte se brinu dvije plave LED diode (svaka sa jedne strane) koje prema želji palimo i gasimo na prekidač. Još jedna plava LED dioda slabijeg intenziteta svijetli cijelo vrijeme dok je Cyber Snipa uključen (čak i kada je samo računalo isključeno).

Sve tipke na kontroleru

U igrama se ponaša baš kako i treba – tipke su raspoređene ergonomski i dobro reagiraju na pritisak. Neki korisnici mogu zamjeriti što im je hod nešto kraći nego na običnoj tipkovnici, ali nas to nije smetalo… Ipak, same tipke bi mogle biti i malo bolje napravljene, no i ovakve su dovoljno dobre da kontroler preporučimo igračima. Kontroler je vrlo niskog profila, što nam je odgovaralo.

Plave LED diode sa strane svijetle radi efekta

Sa kontrolerom smo se intenzivno družili tijekom mjesec dana, a za to vrijeme smo uz njegovu pomoć uspješno završili nekoliko igara: Sniper Elite, Vietcong 2 i F.E.A.R. Osim u singleplayeru igrali smo i u mreži, i u oba slučaja smo zadovoljni performansama kontrolera. Zaključak se nameće sam od sebe – radi se o odličnom i ne preskupom dodatku koji preporučamo svim pasioniranim igračima koji često igraju FPS-ove. Od svih dodataka ovog tipa je najjeftiniji (9600 SIT što je otprilike 310 kn), pa predstavlja najbolju investiciju među konkurencijom. Kako ništa nije savršeno, i ovom kontroleru smo pronašli manu, no ništa značajno – radi se o kvaliteti tipki koja bi mogla biti malo bolja. Također nismo sigurni koliko će odgovarati ljevacima, no vjerojatno kao i bilo koja tipkovnica… Ukoliko smo vas zainteresirali, posjetite web dućan na adresi www.cool-pc.org, a više informacija o samom proizvodu možete pronaći na web stranici proizvođača www.cybersnipa.com.