baronkase_liquid_1

Danas donosimo test GamerStorm Baronkase Liquid kućišta koje dolazi s tvornički predinstaliranim zatvorenim sistemom vodenog hlađenja za procesore. Kućište nam je na test stigloiz Futura IT shopa, a ako nikad niste čuli za GamerStorm, možda će vam poznatije ime biti DeepCool čiji je to brand.

Baronkase je nešto manje mid tower kućište prilagođeno Micro ATX pločama. Dimenzija je 470 x 423 x 215 milimetara i mase 10 kilograma. Materijal izrade je čelik, i to debljine 0.7 milimetara sa strane, dok je fronta 1.2-milimetarska. Lijeva je bočna stranica kompletna od kaljenog stakla debljine 4 milimetra.

Prednja je stranica ravna i potpuno glatka, a na kosinama sa strane je rešetka za uvlačenje zraka. Na vrhu se nalazi prednji panel i metalna ploča koja služi kao ručka za prenošenje (moguće ju je ukloniti). Ispred prednjeg panela je još jedna kosina na kojem se nalazi osvijetljeni SamerStorm natpis. Ukupan izgled ovoga potpuno crnog kućišta je solidan, premda nema velikih dizajnerskih zahvata.

baronkase_liquid_2

Straga je kućište klasičnog rasporeda s metalnom pločom na mjestu napajanja koja ima schuko utičnicu i produžni kabel ako napajanje poželimo ugraditi u prednji dio kućišta. Iznad je pet mjesta za proširenja, otvor za stražnji I/O panel ploče, te rešetka ispušnog 120-milimetarskog radijatora. Pored mjesta za proširenja se nalazi i pločica s GamerStorm logoom, linkom na sajt i natpisom Powered by DeepCool.

baronkase_liquid_3 baronkase_liquid_4

Prednji je panel smješten na vrh i klasičnog je rasporeda. Desno su dva USB 3.0 porta, u sredini dvije audio priključnice za 3.5-milimetarske jackove, a lijevo su trokutaste Reset i Power tipke. Lijevo (gledano sprijeda), iza metalne ručke se nalazi panel RGB LED osvjetljenja s tri tipke uz pomoć kojih uključujemo i isključujemo osvjetljenje, te mijenjamo brzinu i efekte.

baronkase_liquid_5 baronkase_liquid_6

Na vrhu se kućišta nalazi dugačka rešetka koja je pokrivena metalnim filtrom za prašinu kojeg drže magnetne trake. Slično je i na dnu, gdje su rešetka i filtar nešto manjih dimenzija. Kućište sjedi na četiri nožice s gumenim podloškama koje sprječavaju klizanje. Bočna je staklena stranica pričvršćena thumb vijcima i osigurana gumenim štitnicima.

baronkase_liquid_7 baronkase_liquid_8

Najzanimljiviji dio kućišta je naravno onaj unutra. Tu se nalazi zatvoreni sistem vodenog hlađenja u DeepCool režiji. Riječ je o 120-milimetarskom radijatoru s jednim osvijetljenim ventilatorom, pumpom koja također ima osvjetljenje, te osvijetljenom flow-rotor jedinicom koja je tu manje-više samo radi šminke. Pumpa je s bazom pričvršćena na plastičnu ploču koju je prije ugradnje potrebno skloniti. Unutrašnjost prima ATX, Micro ATX i Mini ITX ploče, a u slučaju ugradnje ATX napajanje je moguće ugraditi u unutrašnjost prednjeg kaveza. Sa stražnje se strane nalaze dva kaveza za 3.5″ diskove, jedan za 2.5″ te kabeli koji su uredno složeni i povezani čičak trakama.

baronkase_liquid_9

U unutrašnjost kućišta stanu i grafičke kartice do 340 milimetara, ali samo ako sklonimo pločicu s prednjeg kaveza, te 168 milimetara visoki CPU hladnjaci. Napajanje stane do 200 milimetara na dno, ili do 160 milimetara u prednji kavez. Uz kućište dolazi i jedan ispušni 120-milimetarski ventilator, a naprijed ima mjesta za dva 120-milimetarska ventilatora kada stavljamo napajanje ili jedan 140-milimetarski kada ga nema. Na vrh kućišta stanu maksimalno dva 140-milimetarska ventilatora, no to je za slučaj da skidamo radijator.