Gamescom je internacionalni sajam igara koji se održava u Kölnu, četvrtom gradu po veličini u Njemačkoj i ovo je njegovo četvrto izdanje. Ove godine sajam se održavao od 15. do 19. kolovoza, a posjetilo ga je više od 275.000 posjetitelja iz cijelog svijeta. Kroz pet dana, posjetitelji su se na 120.000 metara kvadratnih mogli družiti, isprobati nadolazeće i već postojeće hitove, sudjelovati u brojnim nagradnim igrama i prijaviti se za neko od ponuđenih radnih mjesta.

Prvo što smo zapazili na sajmu bili su golemi redovi. Prosječno čekanje za nadolazeće hitove iznosilo je dva sata, a rekorder sajma je Farcry 3, s periodom čekanja od čak 300 minuta. Toliko strpljivi ipak nismo bili, pa smo posjetili 3D kino u kojem su nam predstavljeni traileri nadolazećih hitova. Donosimo vam trailere naših favorita:

 

Splinter Cell – Blacklist izlazi krajem ožujka 2013. godine. Korumpirani treći Echelon zamijenjen je četvrtim, a na zapovjednom mjestu nalazi se Sam Fisher. Teroristička grupa zaprijeti Sjedinjenim Americkim Državama, i Fisher i njegov tim moraju pronaći teroriste i zaustaviti ih u njihovom naumu.

 

Crysis 3 stiže u veljači 2013. godine i stavlja igrače u ulogu Propheta koji se vraća u New York kako bi otkrio da se grad zauvijek promijenio. Prophet kreće u lov na odgovorne, a mi ćemo dobiti nevjerojatno lijepu i igrivu pucačinu.

 

U ovoj igri doznajemo sve o počecima Lare Croft. Tokom igre pratimo preobrazbu uplašene mlade žene u snažnu avanturisticu. Brod na kojem Lara putuje oštećen je u oluji i ona i ostali preživjeli nađu se na izoliranom tropskom otoku. Tamo Lara treba preživjeti nestašicu hrane i vode, divlje zvijeri i sukob s grupom plaćenika koji žele ubiti nju i njene suputnike.

 

Iako smo s liste izostavili puno zvučnije naslove, jednostavno vam moramo pokazati Dishonored, koji stiže za oko mjesec dana. Jeziva atmosfera ribarskog grada u kojem koegzistiraju napredna tehnologija i misticizam prati vas u ulozi tjelesnog čuvara optuženog za ubojstvo voljene carice.