Genesis_Radon_600_1 Genesis_Radon_600_2

Radon 600 su gamerske slušalice poljskog Genesisa čiju smo tipkovnicu Rhod 400 nedavno imali prilike testirati. Riječ je o slušalicama koje imaju 50-milimetarske drivere i virtualni 7.1 zvuk. Napravljene su za gamere koji žele dobre performanse i ergonomiju, a za povoljan iznos. Osim tipkovnica i slušalica za gamere Genesis u ponudi ima i igraće miševe i gamepad kontrolere. Kako sami kažu, orijentirani su ka gamerima koji žele kvalitetu, ali i dobru cijenu. Posebnu pažnju daju na dizajn proizvoda, koji mora biti moderan, dinamičan i u “igraćem” stilu, kako bi igračima pružio maksimum užitka prilikom igranja.

Genesis_Radon_600_3

Radon 600 dolaze u debljoj kartonskoj kutiji koja je smještena u vanjski omotač crne boje, ukrašen crvenim elementima i s dovoljno informacija o proizvodu. Unutarnja je kutija debela i dobro štiti proizvod od eventualnih mehaničkih oštećenja. Uz same slušalice, u kutiji se nalazi i vodič za brzu instalaciju i korištenje, te set Genisis naljepnica. S obzirom na to da slušalice podržavaju virtualni 7.1 surround za to će biti potreban i softver kojeg je moguće skinuti sa stranica proizvođača. Iz uputa saznajemo i podatak o dvogodišnjem jamstvu na proizvod.

Genesis_Radon_600_4

Radon 600 su moderno dizajnirane slušalice namijenjene igračima. Glavni materijal izrade je plastika solidne kvalitete, od koje su napravljene zvučničke kutije, nosači naglavnog dijela i kućište mikrofona.  Konstrukcija koja spaja i drži slušalice se sastoji od dvije metalne žice oklopljene gumom. Naglavni dio je napravljen od umjetne kože unutar koje je tanka spužva, te elastična traka koja omogućuje prilagodbu različitim veličinama glave.

Genesis_Radon_600_5

Iz lijeve slušalice izlazi 200 centimetara dugi opleteni kabel koji ima feritnu jezgru pri kraju, te USB konektor na samom kraju. Izlaz kabela iz slušalica je pojačan gumom i dobro zaštićen od savijanja, a time i dugoročno od oštećenja.

Genesis_Radon_600_6

Oko zvučnika je postavljena spužva koja je zatvorena u umjetnu kožu. Umjetni materijal dobro sjeda na glavu i oko ušiju te su slušalice udobne za nošenje. Tijekom dužeg vremena nošenja dolazi do zagrijavanja kože oko ušiju i znojenja jer materijal ne dopušta koži glave disanje i izmjenu topline. Zbog toga više volimo slušalice s materijalom koji dopušta izmjenu zraka.

Genesis_Radon_600_7 Genesis_Radon_600_8

Zvučnici su kao što smo napisali promjera 50 milimetara, imaju deklarirani frekvencijski opseg od 20 do 20.000 Hertza i zvučni pritisak od 98 dB. Slušalice dolaze i s ugrađenim C-Media kontrolerom (“audio kartica”), za virtualni 7.1 surround kojeg kontroliramo uz pomoć C-Media softvera. Sučelje je vrlo jednostavno i dozvoljava nam izbor preddefiniranih profila – HiFi, Movie i Music. Optimalnim se pokazao HiFi gdje je zvuk bio najprirodniji. U druga dva moda je pomalo umjetan, a i nedostaje mu dubine kao kod drugih Virtual Surround slušalica. Kvaliteta zvuka je prosječna za ovu klasu slušalica, uz dovoljnu glasnoću koju možemo kontrolirati i potenciometrom sa stražnje strane zvučničke kutije. Potenciometar je smješten tako da ga je lako napipati i koristiti.

Genesis_Radon_600_9

Mikrofon se nalazi na vrhu savitljivog kabela smještenog u gumiranu cijev. Vrh mikrofona je osvijetljen, baš kao i zvučničke kutije s vanjske strane. Mikrofon dobro hvata zvuk i dobar je za korištenje i u igri i u razgovoru putem Skypea.

Genesis_Radon_600_10

Zvučna kulisa koju stvaraju slušalice je sasvim solidna za cjenovnu klasu u kojoj se nalaze. Zvuk je solidan u cijelom spektru, a čak su i basevi dovoljno izraženi. Jasno, ne možemo očekivati audiofilsku razinu zvuka, no za oko 300 kuna koliko koštaju sasvim su solidne. Kvaliteta izrade je također dobra, a jedino bi voljeli mogućnost isključivanja osvjetljenja te materijal koji više diše i dopušta hlađenje ušiju i kože oko njih. Ergonomija je solidna, te su udobne i kod dugotrajnog nošenja. Ako ste u potrazi za slušalicama do 300 kuna, svakako razmotrite i ove Radon 600.