Uz činjenicu da pripada Aivia seriji, dolazi i neobičnost dizajna pakiranja. Riječ je o povećem tuljcu, koji se sastoji od dva dijela. U gornjem se nalazi sam miš, a u donjem bundle koji dolazi uz njega. Na kutiji se kao i obično nalaze sve kupcima bitne informacije, uz marketinške poruke. Jasno naglašena poruka je i kako miš dolazi s dvije izmjenjive Li-ion baterije koje mu osiguravaju do 100 sati besprekidnog rada, što će svakako dobro doći hardcore gamerima bilo da su u dugom Internet multiplayeru ili na Lan partyima.

U donjem dijelu zanimljivog pakiranja nalazi se CD s Ghost aplikacijom u dvije izvedbe (non-Flash i Flash), zatim upute za korištenje te torbica u kojoj se nalazi vrećica s dodatnim teflonskim podloškama (nožicama), zatim najlonski upleteni USB kabel dužine 1.8 metara, USB punjač/postolje za miša i dodatnu bateriju, te dodatna Li-ion baterija. Kod jačih je gamerskih miševa Gigabyte uvijek davao vrlo solidan bundle na niti ovaj put nisu razočarali.

M8600 je dizajnom prilagođen i ljevacima i dešnjacima, no zbog toga i oštrih linija koje ga krase, prilagodba na rad s njim će potrajati duže nego što je to slučaj kod drugih miševa. S lijevog i desnog se boka nalaze po dvije tipke, a bočne su stranice napravljene od hrapave plastike koja nažalost ne pruža dovoljno gripa. Da je riječ o gumi ili gumiranoj plastici kao kod npr. M8000/X miševa i prilagodba na rad s njim bi bila lakša, a da ne govorimo o kontroli. Donje su bočne strane lagano izvučene prema van kako bi se palac što ugodnije smjestio. Već iz ovih bočnih slika vidimo svu oštrinu linija miša, što će se najbolje vidjeti na donjim slikama. Miš ukupno ima 10 programabilnih tipaka, što je jedna više nego kod M8000X-a.

I s prednje i sa stražnje strane ovaj je miš pošteno "naoštren" čime se ciljalo na gamerski dio populacije, koji će ga, ili bi barem trebali, i najčešće kupovati. Prednja strana otkriva scroll kotačić (4 way), iznad kojega se smjestio Ghost "komandno-informacijski centar" tj. tipke za podešavanje brzine miša i odabira profila, te LE diode za signalizaciju brzine, odnosno trenutno odabranog profila i osjetljivosti. S lijeve i desne strane se nalaze glatke primarne tipke miša čiji mikroprekidači pružaju dobru razinu otpora prilikom "klikanja": Pogled na stažnju stranu otkriva nam široke donje bokove, tj. odmorišta za palčeve ali i stražnju "haubu" koja je zapravo dio izmjenjive baterije. Dimenzije miša su 134.3 x 72.7 x 42.7 mm (D x Š x V), a masa bez ugrađene baterije iznosi 110 grama. S ugrađenom baterijom masa raste na popriličnih 148 grama.

M8600 je opremljen twin-eye laserskim senzorom izmjenjive rezolucije od 100 do 6500dpi-a uz pomoć softverske simulacije (hardverski do 5600 dpi-a). Maksimalno ubrzanje iznosi 50 g, maksimalna brzina kojom se miš može kretati je 150 inča u sekundi, a report rate je 1000 u jednoj sekundi. Brojke su to koje su malo poboljšane u odnosu na već ionako dovoljno dobar M8000X miš. Kao kod tog miša i ovaj ima 32K onboard memorije u koju pomoću Ghost aplikacije možemo snimiti makro naredbe, tj. slijed naredbi mišem i tipkovnicom kojeg izvršavamo pojedinom tipkom miša. 32K memorije je pomaže u smislu da jednom programirani miš možete koristiti na više računala bez potrebe za instalacijom Ghost softvera. Na donoj strani miša se uz laserski senzor nalaze i tipka za povezivanje sa wireless modulom (u punjaču), sklopka za paljenje i gašenje miša, te polugice za vađenje baterije i za otkapčanje USB kabela. USB kabel dužine 1.8 metara dolazi s pozlaćenim konektorima, a na strani gdje ga spajamo s mišem je mini USB konektor. Kabel je upleten i dolazi s feritnom jezgrom za eliminaciju smetnji.

Uz M8600 najvažniji je dio paketa dock, koji služi kao punjač/nosač za miša, punjač za bateriju i wireless modul. Njega na računalo spajamo putem upletenog najlonskog kabela i USB konektora pozlaćenih kontakata. S gornje se strane docka nalazi tipka za wireless povezivanje, zatim kopče za miš i kontakti za punjenje. Na docku istovremeno može biti ili baterija ili miš. Da je kojim slučajem rupa za bateriju malo niže mogli bi stati oboje, no onda je pitanje bi li bilo doboljno struje iz jednog USB-a za punjenje obje baterije. Li-ionska se baterija kapaciteta 1500mAh uz pomoć polugice s donje strane jednostavno vadi i umeće i tu je Gigabyte odradio vrlo dobar posao.