Gigabyte nastavlja SuperOverclock tradiciju i modelom GTX 560 Ti. Do sada smo testirali tri SOC modela, GeForce GTX275 Super Overclock, GeForce GTX470 Super Overclock i Radeon HD5870 Super Overclock, a svaki je od njih bio vrlo poseban komad hardvera. S ovim je novim GTX 560 Ti SOC modelom Gigabyte otišao najdalje po pitanju taktova. Kartica nam je stigla u bulk pakiranju pa vam kutiju i bundle ne možemo pokazati, ali sudeći po dosadašnjem iskustvu budnle neće biti naročito bogat no i dalje solidan. Glavna je značajka softverskog dijela i dalje OC Guru aplikacija kojom je moguće pratiti parametre rada kartice te ju dodatno overclockirati. Izgledom je ova kartica identična HD5870 modelu i vrlo se lako zabuniti koju od dvije gledate. Tako je sve dok naravno ne uočite natpis smješten između dvaju ventilatora WindForce 2x hladnjaka. Kartica je naravno nešto kraća od HD5870 no zato je najduži GTX560Ti model na tržištu. GTX 560 Ti kartice pogoni GF114 grafički čip koji je revidirana verzija GF104 čipa iz modela kojeg zamjenjuje – GTX 460. Za razliku od GF104 čipa koji je imao uključeno samo 7 od ukupno 8 SM-a enabled, što je rezultiralo slabijim gometrijskim, shadreskim i teksturnim performansama, GF114 ima svih 8 SM-ova uključeno. GF114 tako ukupno broji 384 CUDA jezgri, 64 teksturne jedinice, 8 polymorph mehanizama, 32 ROP-a, ima 512KB L2 priručne memorije, a baš kao i prethodnik ima ukupno četiri 64-bitna memorijska kontrolera. Takt grafičkog procesora je sa 675MHz kod GF104 čipa podignut na 822MHz, a memorije radi na 1002MHz (4.008Gbps efektivno) što je za 102MHz više nego kod referentnih GTX460 kartica.

Taktovi koje u tekstu iznad spominjemo vrijede naravno za referentne modele. Ono što mi danas imamo ispred sebe, ovaj Gigabyteov SOC model, se nikako ne može nazvati referentnim. Gigabyte je ovu karticu napravio iz nule, a jedino što je zajedničko s ostalim modelima je GPU. Ipak, u Gigabyteu tvrde kako su i GPU-i na ovim karticama prošli posebnu Gauntlet selekciju iz koje se uzimaju samo oni najbolji, tj. s kapacitetom postizanja najviših taktova. Takav GPU liježe na plavi PCB proizveden sa više bakrenih vodova po kvadratnom milimetru, a okružuju ga samo najbolje elektroničke komponente. Ovo kao što znamo Gigabyte naziva Ultra Durable VGA+ tehnologijom. Za napajanje se električnom energijom brine 7 fazna regulacija koja na poleđini kartice ima i svoju signalizaciju rada. Jedan NEC-ov Proadizler Quintuple kondenzator na poleđini je kapaciteta do 5000uF a brine se za bolju apsorbciju buke pri gigahertznim frekvencijama, niski ESL/ESR, podnosi višu struju i ima višu frekvenciju izmjene. Sve je ovo rezultiralo mogućnošću podizanja takta GF114 čipa na okruglih 1000MHz (2000MHz za shadere) za najbržu trenutno GTX 560 Ti karticu. Uz to, takt je Samsungovoj GDDR5 memoriji podignut na 1145MHz (4,580Gbps efektivno). Ovo bi po Gigabyteu trebalo rezultirati 21% povećanju performansi u odnosu na modele s referentnim taktovima. Koliko su performanse stvarno narasle, te ima li prostora za još ostaje nam za provjeriti :)

TDP kartice je sa 160W kod GTX460 porastao na 170W u slučaju refrerentne GTX560Ti kartice (za dodatno napajanje strujom brinu se dva 6-pinska PCIe Power konektora). Gigabyteova SOC kartica troši naravno još i više zbog znatno podignutih taktova. Problem pretjeranog zagrijavanja rješava poznati WindForce 2x hladnjak. Njegovo tijelo je kombinacija aluminijskih listova koji se protežu čitavom dužinom PCB-a i bakrene jezgore za GPU iz koje izlaze četiri toplovodne bakrene cijevi. Dvije kraće cijevi protežu se u lijevu stranu hladnjaka, a dvije duže u desnu (gledano kao na slici). Ventilatori koji se nalaze sa gornje strane hladnjaka su okrenuti jedan prema drugom pod blagim kutom što rezultira smanjenjem turbulencija i povećanjem efikasnosti, a imaju zajednički četiri-pinski konektor za napajanje. Nosači hladnjaka su aluminijski i oblikom prilagođeni montaži oko GF114 čipa, tj. njegovog IHS-a. Hladnjak je u radu vrlo efikasan a buka je u granicama normale. Pri višim se opterećenjima ventilatori čuju (maks. izmjereno 2.700 okretaja u minuti) no ne možemo govoriti o visokoj razini buke. GTX560 Ti kartica donosi standardnu SLI (2-Way) podršku, zatim podršku za 3D Vision Surround a video izlazi su omogućeni preko dva dual-link DVI porta i jednog mini-HDMI porta. Sve je ostalo identično GTX 460 karticama i tu nećemo dužiti.