hp_envy_32_1

Ovaj je WQHD monitor tržištu poznat već nekoliko godina, a u prijašnjoj je verziji dolazio s Beats Audio zvukom, kojeg je u ovoj generaciji (predstavljena krajem 2015.) zamijenio poznati Bang & Olufsen (B&O). Danska je tvrtka pomogla svojom ekspertizom u zvučnom podsustavu, a zbog njega Envy dolazi i s vrlo karakterističnim dizajnom. Naime, oko 32″ A-MVA panela tankih rubova, nalazi se sa svake strane još po 6.5 cm plastične mrežice iza koje su po dva zvučnika. Uz stražnje niskotonce, ukupna se snaga sistema penje na solidnih 6 W po kanalu (stereo).

Tijelo monitora, tj. kućište za panel je dvobojno – s prednje strane je crno a sa stražnje bijelo, a bijeli se okvir vidi i na rubovima s prednje strane. Materijal izrade je plastika i to vrlo visoke kvalitete. Pomalo čudno postolje je aluminijsko, a dovoljno je masivno kako bi ovaj 10.7 kg težak monitor stajao čvrsto na bilo kojoj podlozi.

hp_envy_32_2 hp_envy_32_3

Uz monitor u kutiji nalazimo i čitavo mnoštvo kabela i dodataka koji uključuju – VESA nosač (100 x 100), audio kabel, AC-DC adapter snage 150 W, VGA kabel, USB kabel (B to A), DisplayPort kabel (1.8 m), HDMI kabel i medij s upravljačkim programima te knjižica s uputstvima. Tu je još i stilski zaobljen daljinski upravljač koji ima šest tipaka za osnovne funkcije te kretanje kroz OSD.

hp_envy_32_4

Ono što je najvažnije za znati je kako 32″ ekrana sa sobom donose velike dimenzije i kako će vam biti potreban dubok radni stol za adekvatnu udaljenost i dobru preglednost. Uz veliki panel i integrirani zvučnici dodatno povećavaju dimenzije pa je Envy 32 širok čak 86.16 cm. Sa stalkom mu je dubina 17.89 cm, a bez njega (samo monitor) je 5.82 cm. Visina sa stalkom iznosi 52.2 cm, a bez njega 43.36. S obzirom da je stalak fiksan, ergonomija nije na visini i jedino je moguće mijenjati nagib i to od -5° do +23°.

hp_envy_32_5 hp_envy_32_6

Stražnja strana donosi i mnoštvo utora, tipaka, kotačića ali i komore za niskotonce. Na lijevoj se strani (gledano straga), tako nalazi utor za eksterno napajanje, zatim USB 3.0 Type B port (upstream), dva USB 2.0 Type A porta (downstream) i Audio out port. Desno su smješteni Display Port (1.2 s FreeSync podrškom) i dva HDMI porta od kojih jedan ima MHL funkciju.

hp_envy_32_7 hp_envy_32_8

Na donjoj lijevoj strani (ponovno gledano straga), se nalazi tipka za paljenje monitora, a skroz desno je kotačić za podešavanje glasnoće zvučnika. Na donjoj se strani nalaze i rešetke za hlađenje, te naljepnice s informacijama o proizvodu.

hp_envy_32_9

Na zaobljenom se lijevom stražnjem boku (s prednje strane je to desno), nalaze tipke za kretanje po OSD meniju, a ovdje lijepo vidimo i mrežicu iza koje je niskotonac. Ovdje ćemo spomenuti i kako monitor ima maksimalnu potrošnju električne energije od 97 W i tipičnu od oko 50 W (mjeračem smo utvrdili kako je najčešće između te dvije brojke), a u ON modu je potrošnja 41 W. U stand-by i off modu je potrošnja pola Watta. Sa strane ekoloških normi monitor je Mercury free (bez žive), Arsenic free (bez arsena) i Low Halogen, te je po potrošnji u energetskoj klasi A.