NUC smo u testovima usporedili s nekim prijenosnicima koje smo testirali u zadnje vrijeme. Platforma na kojoj je nud baziran je u osnovi mobilna pa je stoga ovakva usporedba i logična. Vidimo kako je postignuti rezultat u PCMarku sasvim solidan i NUC će odlično poslužiti za uredsku upotrebu, ali i za multimediju.

3DMark performanse su mrvicu slabije od rezultata koji smo postigli sa Surface Pro 4 prijenosnikom koji ima istu grafiku a razlog tome je što ovaj NUC ima single channel konfiguraciju memorije. Ovakve performanse će biti dovoljne tek za igru manje zahtjevnih starijih naslova i to na rezolucijama ne višim od 1680 x 1080. Primjera radi, izvrtjeli  smo AvP benchmark koji datira tamo još iz 2010. i na rezoluciji od 1920 x 1080 sa srednjom razinom detalja dobili oko 17.8 FPS-a u prosjeku.

Performanse CPU-a su kao što vidimo negdje u razini s i7 5500U modelom koji ima isti TDP ali i radi na 200 MHz višem turbo taktu.

Ovdje čak vidimo i povećanje performansi iznad i7 5500U procesora za što je zaslužan blagi IPC rast između Broadwella i Skylakea.

S obzirom da je u NUC-u samo jedan memorijski modul performanse su po očekivanju u skladu s ostalim sistemima koji su radili u jednokanalnom režimu.

intel_nuc6i3SYYH_11

Intelov SSD 535 kapaciteta 240 GB ima sasvim solidne performanse, primjerene ovakvom računalu i svakako uvelike doprinosi užitku rada koji osjećamo kroz brzo podizanje opreativnog sustava, brzini učitavanja aplikacija itd.