Premda je ATI nadigrao nVidiu po pitanju tržišnog plasiranja high-end PCI-Express grafičkih kartica, kanadska je tvrtka uvelike podbacila što se tiče implemenentacije svojih čipova nove generacije na još uvijek aktualnu AGP sabirnicu. ATI-jevi Rialto čip je vječno "na vidiku", ali komercijalnih implementacija nema nigdje. ATI-jev gaf nVidia nije mogla bolje iskoristiti. Tržište je prepuno GeForce 6600 kartica konvertiranim na AGP sabirnicu, a korisnika gladnih dobre grafike i ne toliko punih novčanika ima koliko vam srce želi. S obzirom na situaciju na tržištu nije nimalo čudno što su se i u ovom testu grafičkih kartica našle dvije GeForce 6600 kartice – Prolink PixelView GF6600 GT i Leadtek Winfast A6600 TD.

Za one koji su tek sada počeli zanimati za grafičke kartice eto i malog rezimea GF6600 arhitekture. Riječ je o nativnom PCI-Express čipu koji svoje korijenje vuče iz originalnih GeForce 6800 kartica. Budući da je GeForce 6600 od početka dizajniran kao mainstream grafički čip za mase fanatičnih gamera koji nisu pri tolikoj lovi da si mogu priuštiti kakvu beštiju ala GeForce 6800 GT ili Radeon X800XT, čip u odnosu na originalni GeForce 6 ima manje rasterizacijskih cjevovoda, manje vertex-shaderskih jedinica te užu memorijsku sabirnicu.

Unatoč hendikepu zbog oslabljene logike, GeForce 6600 budućem kupcu ima mnogo toga za ponuditi. Naime, osim samih tehnoloških featurea nužno je napomenuti da GeForce 6600 zbog jednostavnije arhitekture ima mogućnost dostizanja viših taktova što grafičkim karticama baziranim na ovom čipu omogućava vrlo kompetitivne performanse.

Pod tehnološke adute GeForce 6600 kartica mogli bi svrstati podršku za pixel i vertex shadere 3.0 (a s njima i geometry instancing), HDR osvjetljenje (premda je uključivanje dotičnog eye candya pogubno za performanse) te tehnologiju Ultra Shadow II koja je zadužena za dobre performanse u igrama koje obilato koriste stencil sjenčenje (npr. Doom III).