Kako se čini radni stol ženskog dijela ekipe PC Eksperta je jako udobno mjesto jer se na njemu ugnjezdio već treći miš. Nakon minijaturnog OCZ-ovog Equalizer Laser Gaming miša, radnu površinu je zauzela najnovija verzija Logitechovog miša G5.

Logitech je sa svojom serijom G periferija namijenjenih gejmerima pokupio mnoga priznanja i nagrade. Ipak, jasno je da ništa na ovom svijetu nije savršeno, pa tako niti miševi i tipkovnice iz serije G. Sukladno tome, tijekom vremena neki od ovih uređaja su modificirani, više neslužbeno nego službeno. Najveće promjene, barem koliko znamo, doživio je najskuplji žični model miša, model G5. Ovog miša imali smo prilike isprobati čim je lansiran na tržište, pa ako ne znate ništa o njemu, može te se podsjetiti u našem starijem članku.

Pa krenimo redom. Novi G5 krasi jednako pakiranje kao i sve ostale Logitechove miševe visoke kategorije. Miš se nalazi u ušminkanoj velikoj kartonskoj kutiji na čiju je stražnju stranu zalijepljen CD s kratkim stripolikim uputama u PDF formatu. Kako je riječ o lokalizacijskom CD-u za istočnu i jugoistočnu Europu, priložene su upute i na hrvatskom jeziku. Što se tiče dodatne opreme, jednaka je kao i prije. U kutiji se osim miša nalaze knjižica s uputama, instalacijski CD te limena kutijica s malim utezima koji služe za to da bi korisnik prilagodio masu miša svojim potrebama.

Ono što je doista za pohvalu, ne samo kod ovog proizvoda nego kod manje više svih Logitechovih proizvoda je činjenica da vam nisu potrebne škare, skalpel ili neki drugi potencijalno po život opasan predmet da bi otvorili pakiranje. Puno puta smo se susreli sa sličnim pakiranjima za koje je bilo potrebno izvaditi neki tip hladnog oružja kako bi došli do điđa koje se nalaze unutra.

U ovom slučaju G5 se nalazi u kutiji između dva plastična "poklopca" koji se sasvim lagano odvajaju jedan od drugoga i nisu vakumirani jedan za drugi. Ista stvar je i s kutijicom s utezima. Vrlo lagano se otvara tako da autorica ovog članka nije uništila svoje svježe manikirane noktiće.