Eto nas ponovo među računalnim periferijama. Kao i u većini prethodnih recenzija i ovaj put imamo posla sa bežičnim periferijama. Konkretno, riječ je Logitechovoj kombo tipkovnici odnosno desktopu koji nosi oznaku LX700. LX700 je najopremljeniji i naskuplji dekstop iz serije LX u kojoj se, osim tipkovnice koju smo ovaj put imali prilike isprobati, nalaze i tipkovnice LX300 te LX500.

Redovni čitatelji PC Eksperta će se sigurno sjetiti da smo svojedobno imali prilike isprobati i Logitech LX500, desktop koji je za klasu jeftiniji i manje opremljen od kombo tipkovnice koju danas imamo pod prstima. LX500 nam se inače izuzetno svidio, a ništa manje nismo očekivali niti od LX-a 700. Uostalom, radi se tipkovnici vrlo sličnog dizajna, gabarita i ergonomije koja se od jeftinijih sestara razlikuje po drugačijoj vrsti miša i nešto više funkcijskih tipaka.

LX700 desktop u punom sjaju

Nego krenimo mi radije ispočetka. LX serija predstavlja najnoviju generaciju Logitechovim bežičnih kombo tipkovnica čije su najizraženije karakteristike izuzetno nizak profil, prilično kratak hod tipki, mnogo dodatnih funkcijskih tipki te dizajn koji dio funkcija sa miša prebacuje na tipkovnicu u svrhu manjeg opterećenja ruke s kojom korisnik rabi miša.

Ne zovu ovu seriju tipkovnicu bezveze "zero tilt"

Što se sve nalazi u kutiji LX-a 700? Osim same tipkovnice i miša u kutiji se nalaze kolijevka za punjenje miša (ujedno služi i kao bazna stanica za komunikaciju miša i tipkovnice sa računalom), adapter za napajanje kolijevke energijom, set alkalnih Duracellovih baterija za napajanje tipkovnice, set akumulatorskih baterija za miša (ne znamo točan model budući da ih je netko "popalio" iz paketa koji je nama bio ustupljen na testiranje), naslon za dlanove koji se priključuje na tipkovnicu, CD sa softverom i poster na kojem je slikovito objašnjena instalacija tipkovnice.

Maleni nogari odlično odrađuju svoj posao

Osim gnjavaže zbog baterija koje nisu isporučene sa našim primjerkom LX desktopa, sa instalacijom tipkovnice nismo imali nikakvih problema. Sve je radilo u dobro poznatoj "plug’n’play" maniri. Za integriranje tipkovnice u naše računalno radno okruženje bilo je potrebno samo malo konfigurirati SetPoint softver. Dotični softver je od predstavljanja nove linije Logitechovih periferija doživio nekoliko revizija (zadnja je v2.14.106 koju smo i mi koristili) i sada radi stvarno odlično. Premda je cijeli SetPoint inicijalno vezan za Microsoftov softver (Media Player, Internet Explorer), zbog njegove ga je visoke razine konfigurabilnosti moguće prilagoditi praktički bilo kakvoj kombinaciji softvera koji rabite na računalu.