Osim instalacije SetPointa, korisniku je na izbor ponuđena i instalacija softvera pod imenom MediaLife. Dotični Logitechov softver ima funkciju pretvaranje vašeg PC-a u MediaCenter PC. Dobro, ne baš doslovno, ali MediaLife je svojim izgledom, sučeljem i mogućnostima izrazito vuče na koncepciju MediaCentera. O čemu je točno riječ? MediaLife pruža korisniku vrlo jednostavno sučelje putem kojeg može slušati glazbu te pregledavati slike i video datoteke pohranjene na svom računalu. Naravno, nekakve napredne opcije ne dolaze u obzir tako da će iskusniji korisnici na ovaj komad softvera gledati sa prijezirom. Što se tiče ljudi koji nisu toliko vični rukovanju sa računalom, MediaLife će biti odlična zamjena za konvencionalni softver za pristup multimedijalnim sadržajima. Valja napomenuti da je smisao MediaLifea u prvom redu pružiti korisniku jednostavno sučelje koje će mu dopustiti da se zavali u naslonjač i krstari bespućima multimedije putem svoje bežične tipkovnice i miša.

I još malo funkcijskih tipaka na desnoj strani

Pogledajmo što nam nudi sama tipkovnica. Prva stvar koja upada u oči je kombinacija materijala od kojih je izrađena. Osim klasične "mekane" plastike (crni dijelovi tipkovnice) Logitech je na LX-u 700 upotrijebio i "tvrdu" plastiku granitne boje koja se upotrebljava pri izradi laserskog miša MX1000 te DiNovo desktopa. Uz to, za izradu određenih dijelova tipkovnice upotrebljena je i treća vrsta "tvrde" plastike boje kroma. Plastika boje granita ima vrlo fino granuliranu površinu pa je izuzetno zahvalna kao materijal za periferije. Napominjemo da smo primjetili da se u kombinaciji sa ovom vrstom plastike dlanovi pri radu manje znoje što je veliki plus ako su u pitanju periferije.

Multimedijske kontrole

Raspored tipki na alfanumeričkom dijelu tipkovnice je izvrstan. Funkcijske tipke (F1…F12) su izdvojene iz glavnog dijela tipkovnice i grupirane u grupe od po četiri tipke. Dotične tipke imaju oblik tankog pravokutnika što je istovremeno funkcionalno, ali i oku privlačno s obzirom na dizajn ostatka tipkovnice. Osim klasičnih "F" funkcija, svaka od ovih tipki ima i sekundarnu funkciju kojoj možemo pristupiti ako je uključen "function lock". "Function lock" se inače uključuje putem izdvojene tipke koja se nalazi u gornjem desnom dijelu tipkovnice.

Tipkovnicu krase velike tipke "enter" i "backspace" – dakle nema sindroma sa Microsftovih tipkovnica gdje je "enter" smanjen, a slovo "ž" pomaknuto iznad njega. Isto tako valja napomenuti da je Logitech iz alfanumeričkog dijela tipkovnice izbacio tipku "escape" smjestivši je u liniji sa funkcijskim tipkama, krajnje lijevo. Niski profil tipkovnice kao i kratak hod tipki tjera korisnika da na ovoj tipkovnici pišu "u letu" odnosno više na način kako se piše na tipkovnici sa prijenosnika nego na konvencionalnoj tipkovnici. Osjećaj pri tipkanju je odličan jer korisnik ima osjećaj da mu prsti jednostavno klize po tipkovnici. Jedini problem je što za navikavanje treba nešto vremena, ali to je sasvim razumljivo i posve prihvatljivo.

Navigacijske kontrole za lijevu ruku

Prijeđimo sada na dodatne tipke. Iznad "F" tipki nalaze se kontrole za mutimediju – one klasične (play, next, previous…) te par dodatnih kao što su tipka za snimanje. Zanimljivo je da je funkcija za kontrolu glasnoće izvedena preko potenciometra što omogućava korisniku bolju kontrolu nad glasnoćom od klasičnih digitalnih tipki.

Na krajnjem lijevom dijelu tipkovnice nalazi se dio tipki koji zamjenjuje neke tipke na mišu. Na istom području smješten je i sekundarni scroll kotačić koji se osim vertikalno pomiče i horizantalno (funkcija "tilt wheel"). S donje i gornje strane kotačića postavljene su tipke za brzo scrollanje, poznate sa jačih modela Logitechovih miševa. Uzgred rečeno, dotične tipke nisu implementirane na miša koji dolazi u paketu sa tipkovnicom.

Kao i sve računalne tipkovnice i ova ima nogare s kojom ju je moguće podesiti na veći nagib. Nogari su stabilni i nisu previše visoki tako da je beneficije posebnog dizajna ove tipkovnice moguće iskoristiti čak i kada su nogari izvučeni. Druga stvar koju smo zaboravili spomenuti je odmorište za dlanove. Dotično dolazi u paketu sa tipkovnicom i moguće je naknadno ugraditi što vam preporučujemo.