Logitechova LX bežična simfonija dobila je svoju prvu violinu – Cordless Desktop MX3100 koja predstavlja vrh ponude bežičnih kombo tipkovnica ove kompanije. Spomenuti set pri upotrebi pruža visok stupanj komfora u pogledu ergonomije što u kombinaciji sa bežičnom komunikacijom sa računalom čini ovaj paket periferija odličnim izborom za sve one koji se u stilu žele riješiti robovanja žicama. U kompletu se nalazi bežična tipkovnica, poznata iz desktopa LX700, koja je upotpunjena Logitechovima high-end mišem MX1000, čija brojka u nazivu sama po sebi izazivu poštovanje.

Pakiranje

Pakiranje svojom vanjštinom odmah daje do znanja da s unutrašnjošću nema šale, poveći gabariti i težina daju ozbiljnost cijelom kompletu. Osim glavnih zvijezda paketa, miša i tipkovnice, kutija skriva kolijevku za punjenje miša, koja funkcionira i kao uređaj za komunikaciju računala sa periferijom, CD na sa aplikacija SetPoint i MediaLife, dvije baterije za tipkovnicu i popratne kabele za spajanje svih komponenti u smislenu cjelinu.

Ležište i punjač

Spajanje tipkovnice i miša izvedeno je prilično jednostavno, dovoljno je priključiti izvor napajanja u kolijevku, priložene kablove "poštekati" u odgovarajuće utore u računalu (USB ili PS/2), stisnuti na kolijevci, mišu i tipkovnici tipku "connect" i stvar je spremna za upotrebu. Kvaliteta ležišta je dobra, dok je miš na punjenju nema opasnosti od ispadanja ili sličnih neugodnosti, kablovi su dovoljno dugački i sve je izvedeno u tradicionalno dobroj maniri Logitecha, pa popratni dijelovi zaslužuju najvišu ocjenu. Nakon hardverskog dijela instalacije, valja se pozabaviti i softverom. Da bi omogućili napredne funkcije funkcije desktopa MX3100, valja instalirati Logitechovu aplikaciju SetPoint (koja instalira i pripadajuće drivere za uređaje), a za dalje proširivanje multimedijalnog iskustva na sistem nije na odmet "baciti" i aplikaciju MediaLife koja računalu daje funkcionalnost jednog Media PC-a.