Anatomija na dijelu

Sam miš već svojim izgledom oduševljava, a osjećaj ležanja u ruci je vrhunski. Zbog svoje veličine i oblika, miš nije namijenjen rukama manjega formata. Ergonomski je u potpunosti oblikovan za dešnjake, no ovakva, praktički savršena ergonomija ima svoju cijenu – miš je u potpunosti nekompatibilan sa lijevom rukom. Svojom visinom ovaj miš malo odskače od svojih rođaka. U usporedbi sa modelom MX500 je nešto kraći i viši što nam omogućava da nam još bolje leži u ruci. Doduše, osobni dojam autora ovih redaka je da bi dužina miša mogla biti i veća.

Miš u punom sjaju

Kako i priliči ovakvom modelu, tipki za upravljanje ne nedostaje, a uz uobičajeni set mjesto je našla i tipka za prebacivanje između aplikacija dok su se neizbježne tipke "back" i "forward" smjestile na već uobičajenu lokaciju. Kotačić miša osim standardnog nudi i vodoravni "scroll", "zoom" opciju, a tipke za brzo okomito scrollanje dodatno povećavaju funkcionalnost miša. Osim toga, na gornjoj plohi nalazi se i signalizacija za status Litijum-ionske baterije, što se pokazalo prilično dobro rješenje jer time možete imati uvijek na oku razinu istrošenosti baterije.

Za razliku od prethodnih modela, u ovaj je ugrađena nova, lakša generacija punjivih Li-ion baterija, koje za razliku od npr. Ni-Cd modela ne pate od tzv. "memorijskog efekta" pa je možete puniti pri bilo kojoj razini kapaciteta bez straha od gubljenja na vijeku trajanja. Iako zamjena baterija nije predviđena kao opcija, 500 full charge ciklusa (što znači da ako je punite pri istrošenosti od 10% i broji se samo kao 10% jednog punjenja) bi trebalo osigurati dovoljan životni vijek ovom mišu.

Opako lasersko oko

Briga oko sitnica se nastavlja i na donjoj strani miša gdje se nalazi i prekidač za isključivanje kada miš nije u upotrebi, čime se dodatno štedi na bateriji. Ovaj miš ne koristi optiku za registriranje pokreta već laser, što se u praksi pokazalo bolje rješenje, kako u izboru podloge tako i u vrhunskoj osjetljivosti. I dok klasični optički senzori koriste LED svjetlo kako bi osvijetlili površinu, laserska tehnologija kod ovoga miša koristi koherentnu lasersku zraku koja koja ima i do 20x veću rezoluciju od klasične optike, što u konačnici daje preciznije i brže registriranje pomaka. Osim toga, procesor ugrađen u ovog miša sposoban je procesirati 5.8 mega piksela u sekundi, no maksimalna rezolucija optičkog senzora ipak je ostala jednaka onoj sa Logitechovog miša MX700 – 800 dpi.

Unatoč svemu, valja naglasiti da ovaj miš ipak ne možemo preporučiti za "ozbiljnije" igranje fps-ova. Bežična veza, usprkos svojoj kvaliteti ipak stvara preveliko kašnjenje za igranje igara kao što je UT2004, a tu je i problem nemogućnosti optičkog senzora da dovoljno brzo reagira na dizanje i spuštanje miša od podloge.

Za one zabrinute za sigurnost, izvor lasera je svrstan u Class1 skupinu, što bi trebalo garantirati sigurnost i kod direktnog gledanja u žarište za vrijeme rada (NIJE isprobano u praksi). Valja spomenuti još i činjenicu da je za bežičnu vezu zadužena Logitechova RF tehnologija brzine 125Hz (sposobna je za prijenos signala 125 puta u sekundi između miša i računala).