MX900 dolazi u standardnom Logitechovom pakiranju koje je super za izlaganje proizvoda na polici i otvaranje nakon kupovine, no pakao za ponovno pakiranje. Znamo da vama koji se eventualno odlučite za kupovinu miša ovo ne znači previše, no morali smo s nekime podijeliti naše recenzentske jade. Vratimo se temi, u kutiji se nalazi miš, bazni cradle, adapter za napajanje cradlea, dvije obnovljive AAA baterije za napajanje miša te malena vrećica sa priručnicima, prospektima i CD-om sa softverom.

Spretno riješeno napajanje

Instalacija je prilično jednostavna – cradle se priključi na USB konektor, adapter na struju te kabel adaptera na USB kabel kako je prikazano na gornjoj slici. Za završetak hardverskog dijela instalacije potrebno je još samo staviti baterije u miš te ostaviti miš u cradleu da se baterije napune do kraja. Za korištenje osnovne funkcije miša nije potrebno instalirati nikakav softver, dovoljno je pritisnuti gumb na cradleu kako bi uključili detekciju Bluetooth uređaja te pritisnuti gumb na mišu kako bi ga natjerali da se javi "bazi". Ako s druge strane želimo iskoristiti pune potencijale ovog uređaja (a tko ne bi?), moramo se primiti instalacijskog CD-a.

Upravljački softver je stabilan i jednostavan za uporabu

Nakon instalacije Logitechovog upravljačkog softvera i drivera za Bluetooth acess point smješten u cradleu u taskbar nam se smješta maleni Bluetooth logo. Preko dotične ikonice moguće je pristupati naprednim funkcijama koje se koriste pri uporabi mobilnih telefona, PDA-a i Pocket PC-a sa Bluetooth podrškom. Detekcija samog miša obavlja se odmah nakon instalacije softvera s kojim potom možemo podešavati funkcije gumba na mišu, brzinu pokazivača i sl. Naravno, softver prati i razinu napunjenosti baterija koje prema našem iskustvu održavaju miš na životu prilično dugo – dovoljno dugo da ga tokom ekstenzivnog korištenja nismo ni jednom morali staviti na punjenje usred rada.