Mnogim se audiofilima, tehnološkim rudimentalistima i sličnima diže kosa na glavi od same pomisli na bežično, već isključivo vjeruju kabelima. Da se ne radi o priličnom naporu, zacijelo bi mnogi među njima umjesto mobitela mnogo radije za sobom vukli fiksni telefon. No usprkos svim njihovim argumentima (koji katkad imaju smisla, katkad ne), bežične slušalice dobivaju na popularnosti. Zbog nekih svojih ograničenja one neće moći izgurati svoju kabeliranu rodbinu sa scene, ali na području amaterske audio-tehnike one počinju s pravom uzimati svoj dio kolača. Jedan od zasad još uvijek rijetkih bežičnih modela na tržištu stiže nam iz Logitecha. Tvrtka je pripremila čitavu seriju bežičnih slušalica namijenjenih iPodu, Bluetooth uređajima, MP3 playerima i sl., no sve su slušalice istog dizajna i zasnovane na identičnoj mehanici i akustici, a razlikuju se tek po detaljima funkcionalnosti. Verzija koju smo mi primili na test je Wireless for MP3, namijenjena vlasnicima MP3 playera koji su odoljeli kupnji iPoda.

Dopadljiv dizajn, ali je mnogo važnije što su ove slušalice udobne za nošenje

Počnimo s konstrukcijom i konceptom. Ove slušalice signal primaju od posebnog radiopredajnika, naravno isporučenog s njima. Radi se o kockici veličine AA baterije iz koje strši muški 3-milimetarski stereo konektor, a koji ćete moći upiknuti u praktički svaki MP3 player – izuzeci su poneki liliputanski playeri koji rabe 2-milimetarski konektor, ali čak i za njih postoji odgovarajući adapter.

U teoriji ovo zvuči vrlo dobro, no u praksi se javlja nekoliko praktičnih nezgodica. Naime, predajnikov konektor je smješten na njegovom boku i uklapat će se s ostatkom playera samo ukoliko je on nešto veći i ima priključak na sredini – kao što je to slučaj kod iPoda. No stvari postaju puno smješnije ako ga poželite spojiti na nekakav manji flash MP3 player koji ima konektor na kraju – cjelina će izgledati kao slovo T i ukoliko ćete je nositi u džepu, morat ćete hodati po prstima (i to u zavjetrini) da se ne odspoje. Autor ovog teksta pokušao ga je spojiti na Hewlett-Packardov iPaq i bilo je mrvicu bolje, iako daleko od poželjnog. Srećom, Logitech je donekle izgladio stvar isporukom malog produžnog kabela u paketu.