msi_gm60_1 msi_gm60_2

Clutch GM60 i GM70 su novi miševi iz MSI-a. Jedan žičani, a drugi bežični dijele isti dizajn, mogućnosti transformacije i RGB LED osvjetljenje. Nama je na test stigao žičani model, kakvog hardcore gameri i dalje više vole zbog bržeg odziva. Kada govorimo o transformaciji, moramo znati kako se obje bočne stranice te gornja, mogu skinuti i zamijeniti drugima koje dolaze u kutiji.

msi_gm60_3 msi_gm60_4

Miš dolazi u debljoj dvostrukoj otklopivoj kutiji. U desnoj se u blister pakiranju nalazi on sam, a u lijevoj dodaci, tj. promijenjive stranice, upute za korištenje i kabeli. Kabela su dva, i oba imaju micro USB to Type A USB pozlaćene konektore. Jedan je gumeni kraći (1 metar), a drugi duži (2 metra) i opleten koncem pa igrači mogu birati onaj koji im više odgovara.

msi_gm60_5

GM60 je klasičnog dizajna, prilagođen je i dešnjacima i ljevacima (ambidekstričan je), a materijal izrade je većim dijelom plastika. Plastične površine pružaju solidan grip, a djeluju izdržljivo. Miš je dimenzija 130.3 x 65.5 x 187 milimetara i mase je 115 grama (170 s kabelom). Veći je dakle i masivniji pa je to potrebno imati na umu prilikom kupovine. U ruku sjeda vrlo dobro i može ga se držati na sva tri načina (fingertip, claw, palm).

msi_gm60_6

Neobičan dizajn gornje strane ostavlja mogućnost promjene gornje površine koja ne uključuje lijevu tipku i jedan dio iza nje. Naprijed, na vrhu se nalazi gumirani scroll kotačić iza kojeg je tipka za promjenu DPI postavaka on-the-fly kroz četiri razine. Lijevo od te tipke se nalaze i tri crvene LED-ice koje označavaju u kojoj DPI postavci radi senzor. Ispod dlana, tj. na mjestu na kojem on nasjeda, nalazi se MSI-ev zmaj koji je  proziran i ispod kojeg su RGB LED-ice.

msi_gm60_7 msi_gm60_8

I na lijevoj i na desnoj se nalaze po dvije tipke, i već po tome vidimo kako je miš prilagođen i dešnjacima i ljevacima. Ukupno je osam tipaka na mišu i sve su programabilne. Ispod glavnih tipaka su poznati Omronovi prekidači sa životnim ciklusom od 50 milijuna klikova. Ispod glavnih se tipaka nalazi i mliječno bijela plastika koja je dio RGB LED osvjetljenja.