Prvi model na našem testu krije se iza imena NF-A4x10, koje u stvari otkriva njegove vanjske dimenzije – 40mm promjer uz 10mm ukupne dubine. Prema navodima proizvođača ovaj ventilator je namijenjen ugradnji u diskovne ladice i kućišta ograničena prostorom. Elegantna ambalaža u kojoj dolazi ovaj ventilator otkriva brojne detalje i tehničke specifikacije ovog mališana. Kratki opis prije spomenutih korištenih tehnologija, kao i popis dodatnih adaptera i produžnih kabela pozicionira Noctua ventilatore u grupu najopremljenijih proizvoda u ovom segmentu računalne opreme.

NF-A4x10 dolazi uz 3pin produžni kabel dužine 30cm, kao i 3pin na 2pin adapter, ali i jedan Low-Noise adapter koji omogućava snižavanje početnih 4,500 okr/min na nešto tiših 3,700 okr/min. Nadalje u paketu se nalazi tzv. OmniJoin set od četiri dodatka putem kojih se omogućuje da sami korisnik, vrlo jednostavnom metodom, osobno izradi spoj na neku manje konvencionalnu tj. rjeđu vrstu konektora. Sam proces spajanja je vrlo jednostavan i uredan, a popraćen je i detaljnim slikovnim uputama. Kao završni dodatak uz navedeno u paketu je moguće pronaći i set od četiri klasična vijka, ali i četiri gumena anti-vibracijska „vijka“.

Kao što je vidljivo iz slika, ovo je definitivno jedan izuzetno bogato opremljen 40mm ventilator koji itekako zapanjuje razinom inventivnosti i uloženog truda u njegovo razvijanje. Kao što je već spomenuto, ovaj model, kao i ostatak familije (iz A-serije) posjeduje antivibracijske gumene distancere, posebno oblikovane lopatice (Flow Acceleration Channels), ali i ostale tehnologije primijenjene na samom okviru ventilatora (AAO Frame), te naravno SSO (self-stabilising oil-pressure) ležajeve druge generacije.

Svi dodaci su vrlo jasno obilježeni i sortirani, a korišteni kabeli također su obloženi vrlo kvalitetnom crnom izolacijom, tzv. sleevom. Sveukupno gledajući kvaliteta izrade je itekako na nivou Noctua brenda, čija je kvaliteta svakako zaslužna za popularnost njihovih proizvoda diljem cijelog svijeta.

Kao i kod prethodnog manjeg 40mm modela, NF-A6x25 model promjera 60mm i ukupne dubine 25mm, također namijenjen je ugradnji u kućišta za diskovne i mrežne uređaje.

Informacije dostupne na pakiranju proizvoda, otkrivaju nam da ovaj ventilator radi na brzinama od 3000, 2400 i 1600 okr/min, ovisno o načinu spajanja na izvor napajanja tj. ovisno o vrsti korištenog adaptera. Na poleđini kutije navedeni su dakako i sve primijenjene tehnologije, dok se na prednjoj stranici može pronaći slikoviti opis uključenih dodataka.

Popis uključene dodatne opreme također je dugačak, kao i u slučaju manjeg brata: produžni 3pin kabel, molex na 3pin adapter, te dva Low Noise adaptera za smanjivanje brzine (2,400 i 1,600 RPM). Standardni set vijaka kao i gumeni antivibracijski „vijci“ identični su kao i kod prethodnog modela.

Izgled NF-A6x25 otkriva već viđenu kvalitetu izrade i količinu novosti, kao i u slučaju 40mm modela, a jedina razlika je (osim promjera) u standardnom profilu tj. debljini ventilatora. Nije naodmet za spomenuti kako su dimenzije samog centralnog dijela tj. rotora ponešto smanjene u odnosu na uobičajene konkurentne modele sa svrhom podizanja efikasnosti i većeg protoka.

Posljednji model iz ove grupe također otkriva svoje dimenzije – NF-A9x14. U prevedenom značenju, 92mm promjera ventilatora i 14mm profil tj. ukupna debljina. Ovaj ventilator je prema navodima proizvođača namijenjen niskoprofilnim procesorskim hladnjacima unutar skučenih HTPC i home-server kućišta.

Osim samog profila tj. debljine okvira, ovaj model se razlikuje od prethodnih po primjeni 4pin PWM konekcije što je moguće isčitati i sa ambalaže proizvoda. Na ovaj način proizvođač jasno daje do znanja koja mu je namjena, ali ga ne ograničava samo na spomenuto, već ga je naravno moguće uporabiti na bilo kojem konektoru na matičnoj koji posjeduje 4 pina.

Na stražnjoj strani doznajemo da se radi o modelu čija je standardna brzina rotacije 2,200 okr/min, tj. 1,700 okr/min ukoliko se korisnik odluči na uporabu Low-Noise adaptera. No s druge strane, pošto se radi o PWM ventilatoru velika je vjerojatnost da će korisnik priključiti fiksno spojeni konektor direktno na matičnu ploču te putem dedicirane aplikacije ili naprimjer putem BIOS sekcije elegantnije vršiti kontrolu njegove brzine.

Pripadajući bundle je naravno i u ovom slučaju itekako bogat, a uz već standardni produžni 30cm 4pin kabel, metalne kao i gumene anti-vibracijske vijke, kao i Low-Noise adapter, također se nalazi i Y adapter. Ovaj adapter je zamišljen na način da se na jednoj grani nalazi 4pin konektor, dok se na drugoj može pronaći 3pin (bez pina za mjerenje brzine rotacije ventilatora). Na ovaj način je vrlo jednostavnom metodom omogućeno spajanje još jednog ventilatora, bez potrebe za dodatnim odvojenim 4pin kabelom, što se može pokazati kao vrlo praktično rješenje u skučenim i dimenzijama ograničenim računalnim kućištima.

Kao što je moguće vidjeti na priloženim slikama, ovaj model također posjeduje sve karakteristike A-serije ventilatora, ali se i distancira svojim pomalo elegantno vitkim stasom. Prilikom testiranja, ovaj 92mm član Noctua obitelji se itekako pokazao dostojnim uloge relativno tihog i efikasnog CPU ventilatora.