NA-HC1 & HC2 pokrovi za hladnjake

noctua_na-hc2_1 noctua_na-hc2_2

Noctua je oduvijek bila kritizirana za izgled svojih hladnjaka i unatoč visokim standardima kvalitete izrade i materijala te odličnim performansama u svim segmentima, svi koji su htjeli i vizualni dojam su birali proizvode drugih proizvođača. Noctua je reagirala Chromax linijom proizvoda, koju su krajem prošle godine nadopunili i s pokrovima za hladnjake koji dolaze u tri izvedbe. NA-HC1, HC2 i HC3 su kompatibilni s hladnjacima NH-U12S, U12S TR4-SP3 i U12S SE-AM4. Noctua na sve proizvode daje šest godina jamstva.

noctua_na-hc2_3 noctua_na-hc2_4

noctua_na-hc2_5 noctua_na-hc2_6

NA-HC1 chromax.black.swap kojeg vidimo na gornjim fotografijama dolazi s tri dvostrane trakice koje su crne, zelene, crvene, plave, žute i bijele boje te ih je lako promijeniti. Pokrov je aluminijski, s tzv. “powder” premazom koji omogućuje korisniku i jednostavno bojanje u boju po svom izboru. S unutarnje se strane pokrova nalazi plastični umetak koji ima magnetske kopče. Umetak ima zadaću držati trakice u boji, kao i omogućiti pravilno nasjedanje na toplovodne cijevi koje završavaju na vrhu tower hladnjaka. Na vrhu su pokrova strelice koje u ovisnosti o odabranoj boji ostavljaju zanimljiv vizualni dojam kroz prozirnu bočnu stranicu računala. Svakako treba napomenuti da pokrovi povećavaju cjelokupne dimenzije hladnjaka pa i na to treba paziti. Visina tako raste sa 158 na 164 milimetra, a širina sa 125 na 128 milimetara. Cijena HC1 pokrova je 20 €.

noctua_na-hc2_7 noctua_na-hc2_8

NA-HC2 su puni bijeli (chromax.white) i crni pokrovi (chromax.black) koji također imaju plastične umetke s magnetskim kopčama za pravilno nasjedanje na vrh. Montaža pokrova je vrlo jednostavna, kao i demontaža, a bočne stranice dobro nasjedaju i na različite tipove kopči ventilatora. Cijena oba pokrova je kao i kod HC1 – 20 €. Svi se pokrovi na U12S hladnjacima mogu kombinirati s crnim F12 ventilatorom ili nekim iz industrialPPC serije.

NA-HC3 & HC4 pokrovi za hladnjake

noctua_na-hc3_1 noctua_na-hc3_2

Veliki je i moćni NH-D15 hladnjak vrlo popularan kod korisnika pa je i on jasno zaslužio svoje pokrove. Dolaze u tri verzije – HC3 chromax.black.swap, HC4 chromax.white i HC4 chromax.black, a podržavaju NH-D15, D15S i D15 SE-AM4 verzije hladnjaka.

noctua_na-hc3_3 noctua_na-hc3_4

NA-HC4 chromax.black.swap pokrovi dolaze u nešto većem pakiranju jer ih je u kutiji dva, a uz to potrebno je bilo pakirati i dvostruki broj trakica u boji. Trake su opet dvostrane, a boje su crna, žuta, plava, zelena crvena i bijela. Način montaže je identičan – plastični je umetak s magnetskim kopčama potrebno izvaditi i umetnuti željenu traku. Montaža na hladnjak je vrlo jednostavna.

noctua_na-hc3_5 noctua_na-hc3_6

Ovi pokrovi D15 hladnjak povećavaju sa 160 milimetara visine na 165, te sa 150 milimetara širine na 153. Na kopče ventilatora dobro nasjedaju, baš kao i na vrhove toplovodnih cijevi. Cijena pokrova je nešto veća nego kod onih za U12S jer ih ima duplo više i kreće se oko 30 €.

noctua_na-hc3_7 noctua_na-hc3_8

noctua_na-hc3_9 noctua_na-hc3_10

noctua_na-hc3_11 noctua_na-hc3_12

NA-HC4 chromax.black i chromax.white su po dimenzijama identični HC3 i jednako toliko povećavaju hladnjak, a razlika je jasno što su punih boja. Pokrovi su aluminijski s “powder” premazom i lako ih je moguće bojati u neku drugu boju po vlastitom izboru. Cijena im je oko 30 €.