L9i dolazi u vrlo omanjoj kutiji (21 x 21 x 5 cm), koja nagovještava koliko je zapravo hladnjak malen i kompaktan. Dizajn kutije je tipičan za Noctuu, pa se s prednje strane nalaze osnovne informacije, dok su detaljnije raspoređene po bočnim stranicama. Na stražnjoj se nalazi opis proizvoda na osam svjetskih jezika, a u kojem proizvođač tvrdi kako je riječ o premium CPU hladnjaku L-tipa, namijenjenom LGA115x ležištima i HTPC te SFF sistemima. Kompatibilnost s malenim kućištima je postignuta visinom od 37 mm, te malenom površinom koja obuhvaća 95 x 95 mm.

Otvaranjem poklopca tvrde kartonske kutije vidimo uredno raspoređenu unutrašnjost s hladnjakom u centralnoj poziciji, te vijcima, L.N.A. adapterom, Noctua naljepnicom i NT-H1 pastom raspoređenima oko njega. Sve se nalazi u tvrdoj zaštitnoj pjeni i kartonu, pa oštećenja prilikom transporta ne bi smjelo biti. S unutrašnje strane poklopca nalazi se već standardno "pismo kupcu" koje potpisuje direktor Noctue, s uputama za instalaciju i informacijama o jamstvu (6 godina).

Uz hladnjak, priložena su četiri "thumb" vijka sa plastičnim odstojnicima koji se montiraju s donje strane ploče direktno u nosač na hladnjaku. Uz to, Noctua je priložila i četiri duža vijka za naknadnu ugradnju debljeg ventilatora (25 mm), od onoga koji je već tvornički montiran (14 mm).

Po vađenju iz kutije postajemo svjesni minijaturnih dimenzija ovoga hladnjaka, koji djeluje liliputanski uz D14 i C12 modele, pa čak i uz omanji L12. Uz širinu i dubinu od 95 mm, L9i bez ventilatora mjeri samo 23 mm u visinu, što se njegovom montažom povećava na i dalje niskih 37 mm čime on primjerice ostaje u razini sa RAM modulima s izdignutim heatsinkom. Ipak, njegov se rashladni kapacitet očituje kroz ne malu masu od 345 grama koja se povećava na 420 dodavanjem ventilatora. Dva nosača su tvornički montirana, a između njih je poniklana i vrlo glatka bakrena baza koja nasjeda na IHS procesora. Složena struktura hladnjaka inače broji 56 gusto postavljenih aluminijskih limova kroz koje prolaze dvije bakrene toplovodne cijevi postavljene tako da tvore dva slova U, a protežu se od centralno smještene baze prema vanjskim rubovima. Aluminijske limove drže s vanjske strane postavljena dva deblja lima koji ujedno služe i kao nosači za ventilaor, a vijcima su pričvršćeni za bazu. Čitav je hladnjak niklan, a kvaliteta materijala i završne obrade je na vrlo visokom nivou.

Uz L9i Noctua tvornički isporučuje NF-A9x14 PWM ventilator kakvog je Domagoj testirao u jednom od ranijih članaka. Riječ je o hladnjaku s maksimalnim brojem okretaja u minuti od 2500, kojeg je priloženim L.N. (low noise) adapterom moguće usporiti na 1800 okretaja. Minimalna brzina okretanja je pak 300 okretaja u minuti. Maksimalni protok zraka kojeg ostvaruje je 57,5 m3/h bez i 40,8 m3/h sa L.N. adapterom uz buku od 23,6, tj. 14,8 dB(A). Ulazna snaga je 2,52W, a proizvođač navodi životni vijek od 150.000 sati.

Kao što smo već ranije spomenuli, ovaj hladnjak ima TDP od 65W pa je prilikom kupovine dobro provjeriti kakv procesor imate. Noctua dozvoljava i mogućnost ugradnje na jače 95W SB ili 77W IVB procesore u slučaju dobro provjetrenog kućišta. No, posebno je naglašeno da ukoliko koristite L.N. adapter procesor mora biti 65W ili nižeg TDP-a. Montaža je kao što smo i ranije spomenuli vrlo jednostavna zbog već tvornički postavljenih nosača na hladnjak pri čemu korisniku jedino ostaje postavljanje vijaka s donje strane ploče. Drugim riječima, ugradnja je moguća jedino kada je ploča van kućišta, pa to treba unaprijed planirati. Sve u svemu, ovo je jedan od najjednostavnijih hladnjaka za montažu koji smo imali prilike vidjeti. Ipak, treba biti oprezan pri montaži i provjeriti je li hladnjak ispravno i cijelom površinom nasjeo na IHS što se najbolje vidi po razmazanosti paste.

Jednom kada se udobno smjesti na ovakvu miniITX ploču (recenzija uskoro), vidimo kako ne narušava izgled i kako se savršeno uklapa u filozofiju malenog računala. Korisnik, ukoliko poželi ili ako mu trebaju još bolje performanse, može ugraditi i ventilator debljine 25 mm što će ukupnu visinu podići za 11 mm, pri čemu izgled neće biti znatno narušen.