C14 dolaz u tipičnom Noctuinom pakiranju uvedenom još s D14 modelom prošle godine. To znači kako je hladnjak odlično zaštićen u nekoliko slojeva kartona, te kako nema bojazni od svijanja aluminijskih limova ili bilo kakvih oštećenja. Na kutiji se s raznih strana nalaze slike proizvoda te naravno one najosnovnije informacije i tehničke specifikacije. C14 inače nasljeđuje C12P SE14 model, a koji je pak nasljednik C12P modela iz 2009. godine. I premda je C12P bio vrlo dobar hladnjak, pojava bržih procesora značila je kako je potreban veći 14 centimatarski ventilator koji je uveden kod C14P SE14 modela. Taj je ventilator bio svojevrsan prijelaz do današnjeg C14 modela koji donosi novo aluminijsko tijelo s dovoljno velikim disipacijskim površinama te ne manje bitna, dva moćna NF-P14 Flex ventilatora.

Uz ovaj hladnjak, kao uostalom i uz svaki drugi Noctuin, dolazi poprilično bogat bundle. SecuFirm2 mehanizam je podijeljen u dvije skupine, onu kompatibilnu s AMD socketima, te onu kompatibilnu s Intelovim socketima, tj. ležištima za procesore. S AMD strane ovaj hladnjak tako možete montirati na AM2, AM2+ i AM3 sockete, a s intelove na LGA1366, LGA1156 (1155) i LGA775 ležišta. Uz to u bundleu nalazimo i iscrpne upute za montažu, odvijač prilagođen za Noctuine hladnjake, u uvodu spomenutu NT-H1 termovodljivu pastu, L.N.A. i U.L.N.A. adaptere za smanjenje broja okretaja ventilatora (dva para), Noctua naljepnicu, gumene čepiće (u slučaju da drugi 14 cm ventilator želite koristiti u druge svrhe, te antivibracijsku prečku s pripadajućim joj nosačem. Prečka se, kao što će te vidjeti na jednoj od donjih slika montira kao držač za donji ventilator, a svrha joj je učvršćenje cijele konstrukcije i smanjenje ne malih vibracija koje stvaraju veliki ventilatori.

Konstrukcijski je ovaj hladnjak vrlo sličan prethodniku, kao i uostalom svim top-flow (C-tip) hladnjacima. Karakteristično za Noctuu, svi su metalni dijelovi poniklani pa otprve ne možete dokučiti koji su materijali korišteni u njegovoj izradi. Baza mu se sastoji od donjeg bakrenog dijela, na koji nasjeda šest bakrenih 6 mm toplovodnih cijevi. One su pak poklopljene aluminijskim heatsinkom koji s bakrenim donjim dijelom čini cjelinu baze. Bakrene toplovodne cijevi svoj put nastavljaju prema konstrukciji sastavljenoj od 68 aluminijskih listova visokih nešto malo više od 3.5 cm, koji su s bazom dodatno povezani, tj. učvršćeni s jednim čeličnim nosačem. Korišteni materijali, kvaliteta izrade i završne obrade kod Noctue su uvijek na vrlo visokom nivou pa je takav slučaj i kod ovoga hladnjaka. Sve je napravljeno jednostavno savršeno. Ukupne dimenzije hladnjaka s dva postavljena ventilatora su 166 x 140 x 130 mm (D x Š x V), a masa tako opremljenog hladnjaka je okruglih 1 kg. Masa hladnjaka bez ventilatora iznosi i dalje respektabilnih 700 grama.

Ukupna visina hladnjaka s postavljenim gornjim ventilatorom je zapravo oko 135 mm, što se smanjuje na oko 110 mm kada je on uklonjen. Ovo C14 čini pogodnim za ugradnju u manja, plića kućišta jer svojom visinom ne prelazi visinu grafičke kartice. Ukoliko pak iz nekog razloga trebate više mjesta dolje (za razne hladnjake PWM-a ili čipseta), donji se hladnjak može ukloniti i time dobijamo malo više od 65 mm prostora od baze do aluminijskih listova. Na ovaj je način osigurana velika fleksibilnost hladnjaka i mogućnost ugradnje u velik broj kućišta. U ovisnosti o orijentaciji, problem kod montaže bi mogle biti toplovodne cijevi koji su postavljene pod dobrim kutem no mogle bi eventualtno zasmetati viskoim hladnjacima memorijskih modula ili pak PWM-a. Mi smo hladnjak orijentirali na način da su toplovodne cijevi bile okrenute prema memorijskim modulima. Isprobavali smo različite module i maksimalno smo uspjeli staviti G.Skillove Ripjaws module u prve DIMM utore. Ripjaws hladnjak je oko 1 cm viši od PCB-a memorijskog modula pa je to ujedno i maksimum koji stane ispod ovoga hladnjaka. Montaža je hladnjaka identična onoj kod D14 modela, a to znači kako je prije postavljanja hladnjaka na ploču potrebno montirati stražnji univerzalni (kod Intela) križni nosač kroz kojeg u ovisnosti o širini rupa provlačimo vijke. Na gornjoj strani matične ploče na vijke dolaze plastični odstojnici (valjčići) na koje montiramo dva nosača u smjeru u kojem želimo orijentirati hladnjak. Hladnjak zatim na nosače pričvršćujemo vijcima koji se nalaze na nosačima montiranim na tijelo hladnjaka. Opruge reguliraju otpor, a vijke je u pravilu potrebno zaviti do kraja. Kod AMD-a se umjesto križne donje ploče koristi originalna ploča koja dolazi uz matičnu ploču dok je postupak montaže isti. Razlika je jedino u činjenici kako je orijentacija hladnjaka moguća samo u dva smjera (toplovodne cijevi prema DIMM utorima ili prema stražnjem I/O panelu) zbog različitih dužina razmaka između rupa.

Dva 140 mm ventilatora na ovom C profilu hladnjaka stvaraju poprilične vibracije, koje se djelomično mogu eliminirati priloženom prečkom koja se montira na bazu i tako pridržava ventilator s donje strane i dodatno učvršćuje konstrukciju. Kako bi eliminacija vibracija bila učinkovita na mjesta na koja nasjeda ventilator postavljene su gumene navlake. NF-P14 ventilator ima SSO ovješenje, vrti se na 1200 okretaja (izmjereno 1262) i pri tome ostvaruje protok zraka od visokih 110.3 m3/h. Buka koju pri maksimalnom broju okretaja stvara je po tvorničkim specifikacijama 19.6dB/A. Naš subjektivni dojam je da ta brojka nije daleko od istine, no statički pritisak i velika količina zraka koju ventilator izbacuje stvaraju huk koji je čujan. Dva ventilatora u push-pull konfiguraciji i na maksimalnom nikako nisu bučni, no huk zraka je taj koji će zasmetati osjetljivijim ušima. Inače, ventilatori su na ovom hladnjaku konfigurirani tako da zrak upuhuju u tijelo i dalje na bazu te okolne elemente. Na taj je način osigurano i dobro hlađenje PWM-a i memorijskih modula. Ovako postavljeni, zahtjevaju specifično podešen protok zraka unutar kućišta, različit od onoga kod tower ili sličnih hladnjaka. Ventilatori se priloženim L.N. (Low noise) i U.L.N (Ultra low noise) adapterima daju i dodatno usporiti tj. utišati do te mjere da su jedva čujni. L.N.A. broj okretaja u minuti spušta na 900 (izmjereno 928), pri čemu je protok zraka 83.7 m3/h, a buka 13.2 dB/A. U.L.N.A. pak broj okretaja smanjuje na 750 (802 izmjereno), pri čemu je protok zraka 71.2 m3/h, a buka 10.1 dB/A. Time ovi ventilatori postaju jedva čujni, no i performanse hladnjaka opadaju. Koliko točno, vidjet ćemo iz testova. Ulazna snaga ventilatora je 1.2W, a MTBF iznosi više od 150.000 radnih sati. Kako bi se smanjio prijenos vibracija s ventilatora na hladnjak, Noctua je tvornički nalijepila silikonske trake na mjesta na koja naliježu ventilatori. Noctua je oduvijek po tom pitanju bila vrlo pedantna, pa je stoga i C14 pravi pripadnik te škole. Kakve su mu pak performanse saznat ćemo iz testova.