Noctua_D15S_1

NH-D15S je tek blago redizajnirani D15 hladnjak koji dolazi samo s jednim A15 ventilatorom. Ideja je bila napraviti ga kompatibilnim s grafičkim karticama, visokom RAM modulima, ali i zadržati moć hlađenja koju D15 donosi i po kojoj je poznat.

Noctua_D15S_2 Noctua_D15S_3

Pakiranje je doživjelo tek kozmetičke izmjene pa je sada mehanizam i ostatak bundlea u jednoj kutiji, a kao i do sada D15S je kompatibilan sa svim trenutno aktualnim socketima kao i s nekim starijim koji su EOL. Ponovno tu nalazimo i korisnu H1 pastu, odvijač, low noise adapter i dvije brošure sa slikovnim uputstvima za montažu.

Noctua_D15S_4

D15S donosi asimetrični U dizajn koji je maksimalno kompatibilan s RAM modulima, tj. njihovim hladnjacima i PCIe slotovima kako na ATX tako i na uATX pločama. Single fan setup i rezani dio na aluminijskim listovima garantiraju kompatibilnost sa RAM modulima visine do 65 mm, a za sve koji nemaju problema s prostorom i ne trebaju paziti na kompatibilnost uvijek mogu postaviti drugi, pa čak i treći ventilator ukoliko žele pretjerivati.

Noctua_D15S_5

Hladnjak je bez ventilatora visok 160 a s njim 165 mm, širok je 150 mm, i dubok 135. Masa mu je 980 grama bez i 1150 grama sa ventilatorom. Materijali gradnje su kao i do sada aluminij i bakar a na kraju je sve lijepo ukrašeno niklom.

Noctua_D15S_6

Baza je također niklana, te ima sitne brazde po sebi. Kompatibilnost sa socketima kao i način montaže je identičan kao kod D15 hladnjaka i tu nemamo što previše za dodati. Ventilator je poznati NF-A15 koji se vrti na maksimalnih 1500 okretaja, a uz LNA na 1200. Minimum je na 300, a maksimalni protok zraka je 140 metara kubnih u satu. A15 donosi malo veći huk zraka, no ventilator je generalno vrlo tih do 1200 okretaja. Toliko u opisima ova dva hladnjaka, a spomenuti treba i kako Noctua na svoje hladnjake daje i dobrih šest godina jamstva. Idemo sada na testove.