nzxt_s340e_14 nzxt_s340e_15

Desna strana kućišta, odnosno stražnja strana nosača matične ploče ima dva “kanala” s kopčama za provođenje kabela. Tvornički su već aranžirani kabeli prednjeg panela i oni za ispušne ventilatore koji su spojeni na zajednički Molex konektor, ali imaju i svaki svoje tro-pinske konektore ako ih želimo ukopčati na matičnu ploču. Drugi kanal, onaj koji smo spominjali na prethodnoj stranici, je pričvršćen vijcima, moguće ga je i ukloniti, a ima dvije plastične kopče za aranžiranje kabela. Činjenica da je izbočen prema unutarnjoj strani kućišta znači kako ovdje lako možemo spremiti debele kabele poput onoga s 24-pinskim ATX konektorom. Otvor za nosač CPU hladnjaka sa stražnje strane matične ploče je dovoljno velik za sve tipove nosača. Na dnu se nalazi klasičan kavez za dva 3.5″ diska, te mjesto za napajanje. Napajanje ne možemo ugraditi sa strane, nego se mora skinuti okvir sa stražnje strane, montirati ga na napajanje i onda sve zajedno ugurati sa stražnje strane kućišta. Ako imamo vrlo kratko napajanje,tada možemo instalirati još jedan 3.5″ disk odmah pored kaveza.

nzxt_s340e_16 nzxt_s340e_17

U kućištu nalazimo i dvije kartonske kutije s bundleom. U jednoj je gumeni PUCK za aranžiranje kabela s vanjske strane kućišta, a u drugoj su svi potrebni vijci, matice, plastične vezice i SATA adapter. Kućište dolazi s predinstaliranim odstojnicima za ploču, pa ih je u pakiranju manje, a NZXT se potrudio priložiti i maticu za njihovo jednostavnije montiranje i demontiranje.

Kabeli prednjeg panela su dovoljno dugački, a uz ove klasične je tu i HDMI koji služi za spajanje VR naočala direktno u prednji panel. Filtar za prašinu s prednje strane je velik, zaustavit će sve krupnije čestice prašine, a s obzirom na to da je plastičan lako se čisti.

nzxt_s340e_18 nzxt_s340e_19

PUCK je gumeni blok od dva dijela koji služi za aranžiranje vanjskih kabela, te vješanje slušalica ili pak VR naočala. Osim što ga daju uz kućišta, odnedavno ga se može kupiti i u slobodnoj prodaji te koristiti uz bilo koje kućište. Potrebno je jedino da bude metalno, jer PUCK uz kućište drže magneti.

nzxt_s340e_20 nzxt_s340e_22

Kao i uvijek kod testiranja kućišta, složili smo kompletno računalo kako bi provjerili jednostavnost instalacije i ugradnje komponenata, te provjerili koliko je kućište dobro provjetreno. Ovaj put smo se odlučili za ugradnju Gigabyteove Z270X-Gaming 8 ploče, i7-6700K procesora, Noctuinog D15 hladnjaka, Asusove STRIX GTX1080 grafičke kartice itd. Instalacija komponenata je jednostavna, velika je ploča odlično sjela u svoj prostor, te smo sve kabele s lakoćom na nju prikopčali i aranžirali tako da čim manje opstruiraju strujanje zraka unutar kućišta. Praktična rješenja za aranžiranje kabela su nam omogućila i čist izgled stražnje strane.

nzxt_s340e_21

Mjesta za velike komponente ima sasvim dovoljno, no moramo naglasiti kako drugi Noctuin ventilator nije stao u kućište jer je zbog VRM hladnjaka previše stršao iznad D15 hladnjaka koji već sam po sebi “na knap” stane u kućište. Kvaliteta materijala, izrade i završne obrade je na S340 vrlo visoka pa je i ugradnja komponenata i slaganje računala pravi užitak.

nzxt_s340e_24 nzxt_s340e_25

Proveli smo i testiranja s navedenim komponentama i bili sasvim zadovoljni s performansama ventilatora u kućištu koji su uspješno izbacivali topli zrak i na tvorničkoj brzini procesora i na overclockiranoj na 4.7 GHz. Uz dodatak jednako kvalitetnih ventilatora i na usis, ovo kućište ima kapacitet hlađenja i najmoćnijih komponenata. S obzirom da ventilatori uvijek rade u punoj brzini buka i nije prevelika te se kreće oko 44 dB u stanju mirovanja te naraste na oko 49 dB pri opterećenju za što je naravno zaslužan ventilator na Noctui.

Da ne bi sve ostalo samo na slikama, odlučili smo i snimiti gotovo računalo u akciji iz nekoliko kuteva.

nzxt_s340e_23

S340 Elite je definitivno jedno od boljih i zanimljivijih kućišta koje smo testirali u zadnje vrijeme. Karakterizira ga sada moderna stranica od kaljenog stakla kroz koju vidimo unutarnje i sve više osvijetljene komponente, te još jedna vrlo bitna i moderna stvar – HDMI konektor za VR naočale na prednjem panelu. Osim toga, ovo kućište donosi puno prostora i odlična rješenja za aranžiranje kabela. Malo nas je zasmetalo što je zbog kompaktnih dimenzija kućišta napajanje mrvicu kompliciranije ugraditi, no to nije naročito velika mana. Kvalitetom, izgledom i mogućnostima ovo kućište svakako zaslužuje najviše ocjene. S preporučenom cijenom od 99.99 USD, odnosno oko 99 € u njemačkim dućanima, vrlo je konkurentno i svakako vrijedno pažnje prilikom kupovine.