Slušalice namijenjene sportašima atipične su ptice i, bez sumnje, predstavljaju noćnu moru razvojnim inženjerima. Moraju biti čvrste ali lagane, dobro ležati na glavi ali nipošto biti neudobne, dovoljno kvalitetno konstruirane da izdrže velik broj "tura" i vremenske uvjete, i još k tome nuditi dobar zvuk. Strašan zadatak, ali Philips se svojim modelom TR55LX (neformalnije nazvanim "The Stretch") odlučio suočiti s njime, surađujući pritom s tvrtkom O’Neill, proizvođačem opreme za surfanje. Premda nije objavljeno tko je radio koji dio, možemo pretpostaviti da je O’Neill, zahvaljujući iskustvu u razvoju proizvoda za sportaše, bio važan pri izboru materijala i konceptu konstrukcije.

Pogledajmo, dakle, što Stretch nudi. Krenut ćemo od objašnjenja njegovog nadimka: držač mu je napravljen od svojevrsne savitljive plastike koja je dovoljno žilava da je "istegnete" do kraja, ili pak savijete u krug. Istina, nije nam jasno kad ćete u životu baš za to imati posebnu potrebu, ali barem je kakva-takva garancija da ništa neće puknuti niti se deformirati kad je stisnuto u džepu ili naprtnjači.

Kad smo već na temi konstrukcije, treba dati još nekoliko pohvala: kabel je omotan tkaninom i zapravo se sastoji od dva dijela spojena standardnim 3,5-milimetarskim konektorom koji se mogu okretati kako se kabel ne bi usukao dužim korištenjem. Treba pohvaliti i spužvaste školjke koje udobno leže na ušima i dobro guše vanjsku buku, mada bi to kod ekstremnijih sportova moglo značiti i malo "pregrijavanja" ušiju. No pored toga, nema problema ― Stretch se udobno nosi, lako je podesiv i nema nikakvih uskih tankih rubova koji bi smetali. Srećom, dobru konstrukciju prati i takva akustika: vrlo smo zadovoljni kvalitetom zvuka koju slušalice isporučuju. Sve su frekvencije dobro izražene, nema izobličavanja na velikim glasnoćama, niti šušljetanja na visokim frekvencijama. Isto tako, spojevi dijelova na slušalicama su dobro izvedeni pa nema ni škljocanja plastike kad se slušalice koriste, primjerice, u trku. Prema tome, možemo utvrditi da je Philips napravio jednako dobar posao na sva tri ključna polja: konstrukciji, udobnosti i akustici. Čak je i dizajn, što je zapravo manje važno, dobro pogođen svojim transparentnim dijelovima i crno-crvenom kombinacijom.

Što znači, vjerojatno ste već naslutili, probleme na jedinom preostalom polju ― cijeni. Slutnja vas ne vara: cijena Stretcha je punih osam stotina kuna. Naravno, teško je osporiti da se za tu svotu u ovom slučaju dobije izvrstan proizvod, ali jednako je tako neosporno da taj budžet već ulazi i u cjenovno područje visokokvalitetnih kućnih slušalica. A u krajnjoj liniji, teško je zamisliti da je baš svatko spreman investirati taj novac u proizvod koji je zapravo specijaliziran za nešto što radite svega (u najboljem slučaju) nekoliko sati tjedno.