Za početak ćemo reći par riječi o tvrtci PixelView tj. Prolink koja možda i nije toliko poznata na našem tržištu (premda je prisutna). PixelView je ogranak tvrtke Prolink i na svoje proizvode potpisuje PixelView iako se u globalu radi o Prolinkovom proizvodu. Prolink je Tajvanska tvrtka koja je nastala 1989 godine, a bavi se proizvodnjom grafičkih kartica, TV kartica, digitalnih TV kartica, LCD i CRT monitora, IEEE1394 uređaja, te raznih USB uređaja. Prolink također usko surađuje sa par firmi od kojih je najpoznatiji Nizozemski Philips.

Privlačno pakiranje mami poglede

GeForce 6600GT GL glavom i bradom

Idemo sada na karticu. PixelView se odlučio upariti NV43-GT čip i 2.0 ns GDDR3 memoriju (normalna kombinacija kod 6600GT kartica) sa Zalmanovim VF700 hladnjakom. U ovom slučaju VF700 je u potpunosti izrađen od aluminija. Inače Zalmanova VF700 serija hladnjaka za grafičke kartice već je dobro poznata i dugo se nalazi na tržištu, te slovi kao odlično rješenje ako niste zadovoljni tvorničkim hladnjakom na kartici. O nVidijinoj 6600GT seriji ne treba puno pričati, tu je sve već odavno dobro poznato. Radi se o NV43-GT čipu koji posjeduje 8 pipelinea, 3 vertex-shaderske jedinice,a s memorijom komunicira preko 128-bitne sabirnice te podržava DirectX 9. Uz navedeno ostaje nam još podrška za PS 3.0 te HDR osvjetljenje, kod potonje tehnologije upitna je iskoristivost zbog relativno slabe brzine samog čipa. Tvornički taktovi kod 6600 GT serije kartica su 500 MHz za GPU i 1000 MHz za GDDR3 memoriju. Kod PixelView-ove 6600 GT ti taktovi su povišeni na 550 MHz za GPU te 1120 MHz za memoriju zahvaljujući Zalmanovom hladnjaku.

Bundle je prosječan

Zalmanov hladnjak, ali u aluminijskoj izvedbi

"Ježići" na memoriji su također modificirani u odnosu na standardnu verziju hladnjaka

Kartica je zapakirana u crnu kartonsku kutiju koja je presvučena prozirnom plastikom na kojoj su otisnute specifikacije i ostali logotipovi. Uz karticu dolazi i standardan bundle. Od kablova tu su S-video/kompozitni konverter, S-video i kompozitni produžni kabeli, HDTV kabel, DVI/VGA adapter. Od softvera samo CD s driverima, Intervideov DVD softver i igra Project Snowblind. Sve u svemu ništa posebno , no pretpostvljamo da je to namjerno napravljeno radi konkurentnosti cijene s ostalim proizvođačima pošto s karticom dolazi nestandardni hladnjak.