asus_fusion_300_pink_0

Iz Asusa nam stižu barbie pinky slušalice namijenjene gamericama i svima koji se tako osjećaju. Asus je ove godine na tržište izbacio kompletnu periferiju u ružičastoj boji da bi privukao pažnju ljepšeg spola i zadovoljio njihove potrebe. osim slušalica, tu je i Flare tipkovnica, Gladius II Origin miš Sheath podloga za miše – sve u PNK LTD izvedbi, tj. u nježnoj kombinaciji ružičaste i svijetlo plave boje. Nama su na test pristigle samo Fusion 300 slušalice pa smo ih brzinski isprobali.

asus_fusion_300_pink_1 asus_fusion_300_pink_2

Slušalice dolaze u stilski dizajniranoj kutiji. Unutarnja je kartonska kutija s prednje strane rezana, kako bi otkrila izgled slušalica, a sa stražnje se strane nalazi grafika i detaljna objašnjenja o tehnologijama koje podržava. Sve zajedno je smješteno u prozirno “blister” pakiranje koje štiti svoj sadržaj.

asus_fusion_300_pink_3 asus_fusion_300_pink_4

Same slušalice leže u ležištu od crne plastike i s dvije su vezice fiksirane, pa nema nikakvih pomaka. Uz slušalice dolazi i jamstveni listić (dvije godine ograničenog jamstva), te upute za korištenje. Slušalice su multi-platformske pa su priložena i dva kabela – USB Type A na micro USB dužine dva metra, te onaj s dva 3.5-milimetarska jacka dužine metar i pol. Tako slušalice možemo koristiti na konzolama, PC-u, MAC-u, te prijenosnim uređajima poput pametnih telefona i tableta (onih koji imaju 3.5-mm utičnicu). Dva različita kabela nažalost znače i da nema nikakvih in-line kontrola, a na ovim slušalicama ih nema uopće – glasnoćom upravljamo softverski.

asus_fusion_300_pink_5 asus_fusion_300_pink_6

Do sada smo imali prilike isprobati troje slušalice iz Fusion serije – Fusion Wireless, 500 i 700. Obični model 300 nismo imali prilike isprobati i čuti, pa je zapravo ovo idealna prilika za kompletiranje serije. Dizajnerski su sve Fusion slušalice vrlo slične, s tek sitnijim razlikama koje nisu očite na prvi pogled. Sve ih, pa tako i ove karakterizira LED osvjetljenje na svakoj od slušalica, koje je u ovom slučaju decentno, bijelo.

Osvjetljenje nažalost radi samo u slučaju kada su slušalice spojene putem USB veze. Konstrukcija je u potpunosti plastična, a na ovima se svijetlih boja vide i poneke nesavršenosti. Neki od spojeva nisu precizno izvedeni što tamnije boje savršeno prikrivaju, dok kod svjetlijih jače dolaze do izražaja. Ipak, slušalice su solidno sklopljene i dovoljno su robusne. S obzirom na to da su namijenjene nježnijem spolu, nema bojazni da će negdje “popustiti”.

asus_fusion_300_pink_7 asus_fusion_300_pink_8

Unutar se poznate “airtight” komore nalaze poznati 50-milimetarski Esseence driveri (zvučnici), koji imaju neodimijski trajni magnet. Impedancija slušalica je 32 Ohma, a tvornički deklarirani frekvencijski opseg od 20 – 20.000 Hz. U lijevu je slušalicu ugrađen i sklopivi mikrofon koji je uni-direkcionalan, ima osjetljivost -39 dB (+/- 3 dB), te frekvencijski opseg od 50 do 10.000 Hz. Mikrofon ima automatsku mute i un-mute opciju kada ga spremamo ili vadimo iz ležišta no to funkcionira samo u slučaju USB veze, što i nije baš neka sreća.

Na lijevoj se slušalici također nalazi i tipka za uključivanje poznatog softverskog 7.1 Surround zvuka, te micro USB utičnica. Na desnoj slušalici nalazimo samo 3.5-milimetarsku utičnicu za jack. Kontrola za glasnoću nema i sve odrađujemo softverski ili hardverski na uređaju na koji su spojene, to im svakako bilježimo kao minus.

asus_fusion_300_pink_9

Ergonomija slušalica je solidna, teške su oko 360 grama, a imaju izvlačive pojedine slušalice te su prilagodljive različitim veličinama glava. Jastučići od meke umjetne kože ispod koje je meka spužva čine ih i udobnima za dugotrajno nošenje. Performanse slušalica smo testirali uz pomoć korisnih stranica kao što su WhatHiFi i Audiocheck, ali i igri, te slušanju glazbe, pri čemu smo dobili dojam o ukupnim performansama i kvaliteti zvuka. Jačina zvuka je vrlo dobra, uz solidno naglašene niske i srednje tonove, te malo ravne visoke. Ukupna ocjena za zvuk je dobar. Softverski 7.1 Surround daje umjetnu prostornost zvuku o čemu smo već i ranije pisali, a naša je preporuka izbjegavati ga.

asus_fusion_300_pink_10

Slušalice ROG Strix 300 PNK LTD još nije moguće kupiti u Hrvatskoj, kao ni ostatak PNK LTD periferije. U Njemačkoj im se cijena kreće oko 140 €, što je za 40 € skuplje od “običnih” slušalica Fusion 300. Te “obične” u Hrvatskoj koštaju oko 770 kuna, pa je izvjesno da će PNK LTD koštati preko 1.000. Ako ih promatramo samo sa strane zvučne kvalitete, onda ćemo reći da ne vrijede tog novca, no estetski su zasigurno jedinstvene u ponudi i ljepši spol će  ih vjerujemo dobro prihvatiti.