choetech_qi_charger_1¸ choetech_qi_charger_2

Kineski nam je Choetech na brzi test poslao dva svoja uređaja. Prvi je AC/DC adapter s USB portom i podrškom za Quick Charge 3.0 tehnologiju koji je u stanju puniti strujom od 3 A (5V). Drugi je brzi Wireles (Qi) punjač u obliku podloške koji ima pet zavojnica i uređaje koji podržavaju Qi tehnologiju puni snagom od 5, 7.5 i 10 W. Njegova posebnost je što može istovremeno puniti dva uređaja (pametna telefona) i to snagom do 18 W.

choetech_qi_charger_3 choetech_qi_charger_5

Oba uređaja dolaze u kartonskom pakiranju i oba su unutar kutije smještena u plastična ležišta. Oba su umotana i u najlon, pa je zaštita sasvim adekvatna. Uz AD/DC adapter ne dolazi kabel, nego samo kratka knjižica s uputstvima. Uz bežični punjač dolazi USB Type A to USC Type C kabel dužine jednog metra. Kabel je gumiran te ima čvrste spojeve s konektorima dodatno zaštićene slojem gume. Choetech (odnosno Shenzhen DAK Technology Co. Ltd.) na oba proizvoda daje 18 mjeseci jamstva.

choetech_qi_charger_4

AC/DC adapter nosi oznaku Q3002 i kupuje se kao zaseban uređaj, odvojen od bežičnog punjača. Uređaj je kompatibilan s Qualcommovom Quick Charge 3.0 tehnologijom. Moguće ga jje naravno kupiti s europskim utikačem, a ulazni mu napon može varirati od 100 do 220V, frekvencije 50 ili 60 Hz uz maksimalnu struju od 0.8 A. Na izlazu daje maksimalnih 18 W snage, što je umnožak 12V/1,5A ili 9V/2A kombinacije, te 15W ako je kombinacija 5V/2A što jasno ovisi o potrošaču, tj. uređaju kojeg puni. Na vrhu se uređaja nalazi jedan USB Type A port (plavi). Ni kada puni s maksimalnih 18 W, uređaj se ne zagrijava previše i ostaje mlak tijekom dugotrajnog rada.

choetech_qi_charger_6

T535-S je ime modela ovoga bežičnog punjača koji je opremljen s pet zavojnica i može istovremeno puniti dva uređaja maksimalnom snagom do 18 W. Uređaj je moguće kupiti u dvije izvedbe – Cellular Black i Cortical wood grain. Naš je bio potonji sa zanimljivom teksturom drveta na vrhu koja je napravljena od PU kože i osigurava solidan grip uređajima koji su na njoj. Kvaliteta materijala i izrade je vrlo dobra, svi spojevi su precizni i ukupan dojam je odličan. Uređaj je vrlo robustan i nigdje se ne uvija.

choetech_qi_charger_7

Bežični je punjač dimenzija 170 x 80 x 10 milimetara, a mase jje 150 grama. Ta masa pritišće četiri gumene nožice na dnu i uređaj odlično prianja uz svaku podlogu, te ni malo ne kliže čak ni na nagibima. S donje se strane nalaze rešetke za izmjenu topline, no uređaj se ni nakon dugotrajnog punjenja ne zagrijava previše.

choetech_qi_charger_8

Na dužim bočnim stranicama se s jedne strane nalazi USB Type C konektor za napajanje strujom iz AC/DC adaptera, a s druge strane indikacijska zelena LED-ica koja svijetli kada je uređaj u upotrebi. Ispod se gumiranog poklopca nalazi pet indukcijskih zavojnica, pa je cijela strana uređaja u stanju “odašiljati” energiju i paralelno je moguće staviti dva pametna telefona (ili neka druga dva uređaja kao što su bežično punjive prijenosne baterije). Ulazne kombinacije napona i struje mogu maksimalno biti 5V/3A ili 9V/3A, što znači da se mogu kombinirati različiti AC/DC adapteri. Na zavojnicama je izlaz u ovisnosti o potrošaču 10, 7.5 ili 5 W, a ako istovremeno punimo dva uređaja maksimalna kombinirana snaga punjenja je 18 W.

choetech_qi_charger_9

Kombinaciju Q3002 i TS535-S smo isprobali s dva uređaja koji podržavaju Qi. Prvi je bio noviji i moderniji Samsung S8+ koji je prepoznao da je riječ o bržem bežičnom punjaču, a drugi je stariji i iz naftalina izvađen Google Nexus 4 koji je bez problema primao energiju ali nešto sporijom snagom (stariji Qi standard). Isprobali smo punjenje oba uređaja istovremeno i tada se Samsung nije punio istom snagom jer je jedan dio snage preuzeo Nexus, no i dalje je to registrirao kao brzo bežično punjenje. Isprobali smo kako radi i Q3002 Wall Charger sam za sebe, punjenjem OnePlus 5T-a. On podržava do 20W snago punjenja (5V/4A), pa Q3002 nije prepoznao kao brzi punjač. Punjenje je potrajalo oko 20% duže nego originalnim 20 W Dash punjačem, a Q3002 je pri tom ostao mlak, tj. nije se zagrijavao.

choetech_qi_charger_10

Sve u svemu, bežični punjač T535-S kvalitetno je napravljen uređaj, koji jje u stanju brzo napuniti svaki Qi kompatibilan uređaj snagom do 10 W ili dva snagom do 18 W. Uz pomoć T535WCP koda će te ga na Choetechovim stranicama moći kupiti za 31,2 USD. Za sve ostale proizvode upotrijebite kod SAVE20WH uz popust od 20%.