hauppauge_gadgets_01

Na prvom pogledu nam se našlo par zgodnih Hauppague gadgeta, kao dijela njihove myWireless serije. Kao što ste sami mogli zaključiti, radi se o bežičnim uređajima koji našim pametnim telefonima i tabletima donose dodatne funkcionalnosti, a u slučaju mySmarthome uređaja i kontrolu našeg životnog prostora. M SAN nam je ustupio četiri uređaja – myMusic Wi-Fi, myGalerie, myTV Wi-Fi i mySmarthome Control Starter Kit, stoga krenimo redom.

Glavni uređaj za testiranje bila je Xperia Z3 Compact na kojoj je instaliran KitKat 4.4.4, dok smo kompatibilnost svih uređaja isprobali i uz iPhone 4S na kojem se nalazi iOS 7. Ako se pitate zašto smo još na zastarjelim verzijama operativnih sustava, odgovor je jednostavan – na Lolipopu smo imali problema s korištenjem Miracast funkcionalnosti (što je potpuno nevezano za ovaj članak), a iPhone 4S se pokazao da bolje diše na zastarjelom iOSu 7.

 

Hauppauge myMusic Wi-Fi

hauppauge_gadgets_02

Prvi uređaj je Hauppauge myMusic Wi-Fi. Služi za bežično povezivanje Androd ili iOS pametnog telefona putem DLNA, UPNP ili Airplay protokola s HiFi sustavom.

hauppauge_gadgets_03

Dostupni su 3.5mm i Optical S/PDIF izlazi, a napajanje je izvedeno putem 5V USB adaptera snage 5W, stoga za napajanje možete iskoristiti i postojeće punjače. Uz myMusic, osim adaptera priloženi su: 3.5mm na 3.5mm i 3.5mm na RCA, dok optički kabel nažalost nije.

hauppauge_gadgets_04

myMusic može raditi na dva načina – kao klijent u postojećoj WiFi mreži ili kao zaseban AP pri čemu se morate spojiti mrežu koju on sam odašilje kako bi isti mogli koristiti. Nama se princip rada u klijent modu puno više svidio s obzirom da smo na taj način imali pun pristup vlastitoj kućnoj WiFi mreži (čitajte: internetu).

hauppauge_gadgets_04a

Isto tako, moramo spomenuti da bežično streamanje glazbe preko myMusica radi isključivo preko aplikacija koje podržavaju DLNA, UPNP i Airplay protokole. Za spajanje myMusic uređaja na kućnu mrežu potrebno se na isti spojiti putem AP načina rada i u njega unijeti podatke WiFi mreže na koju se želite spojiti. Za streamanje glazbe koristili smo Sonyjevu Walkman aplikaciju gdje smo samo odabrali željeni DLNA uređaj i nekoliko sekundi nakon toga sva glazba svirala je preko myMusica na našem HiFi sustavu. Vrlo jednostavno i praktično rješenje – jedini problem mogao bi biti početna cijena od 60€ na europskom tržištu.

 

Hauppauge myGalerie

hauppauge_gadgets_09

myGalerie predstavlja bežični uređaj za pohranu podataka kojem se pristupa putem myGalerie aplikacije dostupne za Android 2.3.3 ili noviji i iOS 4.3 ili noviji operativni sustav. Podržane formate datoteka u ovisnosti o verziji operativnog sustava možete provjeriti ovdje.

hauppauge_gadgets_06

Kapacitet myGalerie uređaja ovisi o kapacitetu SD kartice (u slučaju SDHC kartica barem class 6) koju koristite (uz sam uređaj nije priložena), a prema specifikacijama proizvođača maksimalni podržani kapacitet je 128GB.

hauppauge_gadgets_07

Uređaj podržava istovremeno pristupanje do triju klijenata, ali ako se gleda video nešto većeg bitratea (recimo 720p), prilikom inicijalnog učitavanja mape koja sadrži veći broj slika, na drugom klijentu reprodukcija videa lagano zastajkuje. Deklarirano vrijeme trajanja baterije je do četiri sata aktivne reprodukcije sadržaja, dok se u našem druženju kretalo nešto iznad tri prilikom streamanja 720p videa. Drugim riječima, bez problema može izdržati dan ili dva u torbi uključen za povremen pristup podacima. Zgodna opcija je i mogućnost uploada slika i videa na myGalerie čime možete osloboditi prostor na vašem pametnom telefonu ili tabletu.

hauppauge_gadgets_08

Sve u svemu, zgodan uređaj koji bi mogao pomoći onima koji su stalno u pokretu, a žele bežično i bez puno nauke pristupiti slikama, video sadržajima i dokumentima. Nažalost, uz uređaj nije priložen zaseban strujni adapter, samo micro USB kabel. Cijena kreće od 50€ na europskom tržištu.