noctua_savp3_1 noctua_savp3_2

Uz tri chromax.black hladnjaka koja smo nedavno testirali (U12S & L9i chromax.black te D15 chromax.black), Noctua nam je poslala i silikonske podloške NA-SAVP3 za NA-A15 PWM ventilatore koji se primjerice nalaze na NH-D15 hladnjaku. U ovom prvom pogledu donosimo pregled svih dostupnih boja i kako podloške izgledaju na D15 hladnjaku, tj. njegovim ventilatorima.

noctua_savp3_3

NA-SAVP3 dolaze u malenim kartonskim kutijama, koje u donjem dijelu unutrašnjosti imaju gumiranu podlogu koja nema neku praktičnu svrhu ovdje, već samo pokazuje koliko jedan premium brand kao Noctua brine o detaljima. U zasebnim je plastičnim vrećicama pakirano po osam lijevo i osam desno orijentiranih podložaka što je dovoljno za montažu na dva A15 ventilatora.

noctua_savp3_4

Svrha ovakvih silikonskih podloga je eliminacija ili smanjenje prijenosa vibracija s ventilatora na kućište ili hladnjak i oni na ventilatoru služe kao kontaktna površina, tj. smješteni su na njegovom najisturenijem dijelu. Svaki od podložaka ima dva čepića koji ga drže za ventilator, a njihova je montaža vrlo jednostavna. Noctua u ponudi ima različite podloške za različite ventilatore, a ovi SAVP3 su namijenjeni montaži na A15 hladnjake. U ponudi su NA-SAVP3 chromax.blue, chromax.black, chromax.green, chromax.red, chromax.white i chromax.yellow podloške.

noctua_savp3_5noctua_savp3_6

noctua_savp3_7 noctua_savp3_8

noctua_savp3_9 noctua_savp3_10

Ekstra mekani silikon je korišten u izradi podloški, a otporan je i na trganje. Stoga nema straha da će te pri skidanju otrgnuti koji od nosića. Instalacija je jednostavna, a vama jedino preostaje odabrati željenu boju, tj. ono što vam se najbolje čini za vaše kućište i računalo. Noctua na podloške daje šest godina jamstva kao i na ostale svoje proizvode, a jedno pakiranje NA-SAVP3 podloški za dva A15 ventilatora će vas koštati oko 50 kuna.