Kartica dolazi u prepoznatljivom pakiranju koje je tipično za Sapphire, baš kao i unutarnjoj kutiji i ležištu kartice napravljenom od recikliranog papira. Sapphire je uvijek pazio na ovakve detalje, baš kao i na uvijek solidnu količinu dodatnih stvari u bundleu. Kartica standardno dolazi s Low Profile adapterom, a u kutiji se nalazi dodatni pune visine kako bi ju mogli ugraditi u kućište standardne visine. Uz to, dobiti će te i kratke upute za rad, medij s upravljačkim programima, VGA-DVI adapter, mini DisplayPort to DisplayPort adapter i mini HDMI to HDMI adapter.

Kartica je malenih dimenzija s dužinom PCB-a od 16.8 cm i visinom od 6.9 cm. PCB je plave boje, Sapphirov je proizvod i na njemu se nalaze kvalitetne komponente – kod ove je jeftinije klase kartica zanimljivo vidjeti koliki je napredak postignut u kvaliteti izrade u odnosu na kartice od samo prije par godina. Na PCB-u se uz jednostavnu napojnu jedinicu nalaze četiri Hynixova GDDR5 memorijska čipa svaki kapaciteta 256MB što čini ukupnu količinu od solidnih 1024MB memorije koja radi na brzini od 1125MHz (4.5GHz efektivno) i s Cape Verde grafičkim procesorom (GCN arhitektura), komunicira preko 128-bitne sabirnice. 28 nm Cape Verde Pro čip broji 512 stream procesora koji rade na 800MHz a čip je površine od 123 mm2. Smanjenje je to u odnosu na XT (HD7770) od dva Compute Unita, tj. 128 stream procesora i za 200MHz. Manje je i teksturnih jedinica – 32 vs. 40, dok je broj ROP-ova isti – 16. PowerTune limit je sa 100W kod HD7770 kartice na ovoj spušten na 75W.

Kartica podržava PowerPlay i ZeroPower tehnologije, a potonja na minimalnom opterećenju potrošnju smanjuje na oko 10W, dok ona u tzv. Long Idle mogu pada na 3W. Video izlazi su prilagođeni malenom formatu kartice – jedan je DVI i po jedan mini HDMI (podrška za Deep Color, 7.1 High Bitrate Audio i 3D Stereoscopic,), i mini Display Port (zbog toga su u bundleu adapteri). Na karticu možemo spojiti tri monitora u Eyefinity. Eyefinity druge generacije omogućuje spajanje do tri Stereo3D monitora koji koriste Display Port 3D tehnologiju, a tu je i Discrete Digital Multi-Point Audio podrška o kojoj smo pisali ranije. Što se hlađenja tiče ono je prilagođeno veličini i namjeni kartice. Zbog ipak relativno visokog TDP-a nije se primijenilo potpuno pasivno rješenje već je na relativno maleni aluminijski hladnjak montiran 40 mm ventilator koji je u većini slučajeva tih, no ipak postaje čujan pri dugotrajnim opterećenjima.