Test sistem

Test sistem :: Hardware
Matična ploča
Asus Rampage IV Extreme
Procesor(i) Intel Core i7 3960X @ 4.5GHz
Memorija 4x 4GB DDR3 G.Skill @ 1866MHz
Grafičke
kartice
Sapphire Nitro R9 Fury; Radeon Software Crimson Edition
Zvučna
kartica
On Board
Napajanje SuperFlower Leadex Platinum 1200W
SSD Corsair Neutron XT 480GB
Monitor Dell UltraSharp U2713HM

 

Testni sistem :: Software
OS Windows 8.1
DirectX
verzija
11
3DMark 2013, Firestrike
Bioshock Infinite In game benchmark, DX11
Hitman Absolution Very High
Tomb Raider Ultimate
Company of Heroes 2 In game benchmark
Thief In game benchmark, max. details
Sniper Elite III
In game benchmark, max. details
Civilization: Beyond Earth
In game benchmark, max. details
Alien Isolation
In game benchmark, max. details

 

Način testiranja

sapphire_nitro_r9_fury_11

Naš standardni test sistem je baziran na Asusovoj Rampage IV Extreme ploči, Intelovom i7-3960X procesoru i ukupno 16GB (4x 4GB) G.Skillove radne memorije brzine 1866MHz. Testovi i benchmarci su isti kao i kod recenzija ostalih high-end kartica koje smo testirali u prošloj godini osim što smo ovaj put testirali s novim Radeon Software Crimson Edition driverima pa će biti zanimljivo vidjeti razlike. Izbacili smo jedino Civilization jer u zadnje dvije revizije drivera ne želi izvrtjeti benchmark, premda sama igra radi normalno.

Testirali smo na 2560×1440 rezoluciji na Dellovom U2713HM. Isprobali smo i VSR gaming (3840 x 2160), a ti će rezultati biti u zasebnom grafu. Kao i uvijek, napravili smo i testove zagrijavanja te potrošnje kroz nekoliko naslova te uzeli onu najveću vrijednost, a kao i uvijek mjerena je potrošnja cijelog sistema. Vrijednosti buke koju navodimo u članku smo dobili mjerenjem uz pomoć Nexus 4 smartphonea (Android 5.1.1) i SoundMeter aplikacije.

 

Overclocking

sapphire_nitro_r9_fury_12

Overclockirali smo uz pomoć Sapphireove Trixx aplikacije ali i OverDrivea u driverima. Overclocking je za memoriju limitiran, a GPU smo uspjeli podići na 1155 MHz što je donijelo u prosjeku oko 10% povećanja performansi u igrama kao što ćemo i vidjeti u grafovima. Ovo je naravno ostvareno s aktiviranim BIOS-om koji dopušta veću snagu.