UL Benchmark

3DMark TimeSpy

Kao i uvijek, najprije krećemo s 3DMarkovim testovima. Grafovi su općenito veliki i poneke kartice se čine da fale, ali ako prijeđete mišem preko rezultata vidjet će te o kojem je modelu riječ (vrijedi za sve grafove).

TimeSpy rezultat obećava visoke performanse, no već njegova Extreme verzija pokazuje da baš Pulse i nije toliko brža od referentne kartice.

3DMark Port Royal

I PortRoyal pokazuje minimalni napredak u performansama Pulse RX 7900 XT Gaming OC modela u odnosu na referentnu AMD-ovu.

3DMark Speed Way

Speed Way test koristi novu tehniku Mesh Shadera koja dolazi u DirectX 12 Ultimate setu. Speed Way koristi mesh shadere za optimizaciju LOD-a (Level of Detail) za svaki skup u mreži. Perfomanse Pulse kartice su minimalno iznad referentne.

Anno 1800

Anno 1800 pokazuje veliki napredak u performansama za Pulse RX 7900 XT Gaming OC u odnosu na referentnu i to je lijepo za vidjeti.

Borderlands 3

Ovdje ipak manji napredak u odnosu na prethodnu igru što je zapravo i realnije. Povećanje takta od 75 MHz ni ne može uzrokovati toliki porast performansi, više je vjerojatno do optimizacije drivera.

Company of Heroes 3

Novi naslov je sasvim lijepo igriv i na 4K, a Pulse kartica je opet minimalno brža od referentne.

Cyberpunk 2077

DXR OFF
DXR ON

 

Cyberpunk 2077 je iznimno zahtjevan naslov s uključenim Ray Tracingom na maksimalnim postavkama. I on pokazuje da je Pulse tek nešto malo brža od referentne kartice, kako smo i očekivali.

Dirt 5

DXR OFF
DXR ON

Ponavlja se ista priča, Sapphireova kartica je samo malo brža od referentne.

Far Cry 6

DXR OFF

DXR ON

U FC6 je primjetan malo viši porast performansi u odnosu na druge naslove, pa Gaming OC samo malo zaostaje za Phantom 4080 karticom.

For Honor

I For Honor nam priča priču da je Pulse samo mrvicu brža od referentne.