KazeMaster Pro (KM03-BK) je kao što smo rekli najnapredniji Scytheov kontroler ventilatora, a dolazi upakiran u tipično Scytheovu šarenu kutiju. Ukoliko se potrudite i probijete kroz silno šarenilo, na kutiji vas sa svih strana i na nekoliko svjetskih jezika čekaju sve relevantne informacije o samom proizvodu, tj. čemu je točno namijenjen i kako radi. Na stražnjoj se strani čak nalazi blok shema tiskane pločice koja se nalazi unutar uređaja sa prikazom svih konektora i jumpera koje možemo/moramo koristiti prilikom instalacije.

Unutar kutije uz sami proizvod, nalazi se i bundle koji se sastoji od jednog kabela za napajanje uređaja (molex-to-4-pin), osam kabela sa temperaturnim senzorima, šest kabela za ventilatore, instalacijske upute, četiri vijka za montažu u kućište i ljepljiva traka za temperaturne senzore. U uvodu smo spomenuli kako KazeMaster Pro može prikazivati do šest temperatura, što znači da je Scythe dao dodatna dva temperaturna senzora u slučaju da neke oštetite. Pohvalno.

KazeMaster Pro dolazi u elegantnom crnom kućištu sa čije se prednje strane nalazi display pokriven prozirnim plastičnim poklopcem. Oko VFD ekrana je razmješteno šest potenciometara i dva kružna prekidača. Potenciometri kojima reguliramo brzinu vrtnje ventilatora smješteni su na dnu, a prekidači kojima mijenjamo prikaz informacija na ekranu iznad njih na suprotnim stranama. Svaki prekidač ima tri položaja što znači da lijevim biramo prikaz temperatura i broja okretaja prva tri senzora odnosno ventilatora, sa desnim ostala tri. Na stražnoj se strani s lijeva na desno nalaze jumperi za odabir želimo li ili ne zvučnu obavijest ukoliko dođe do problema (povećanje temperature, kvar u radu ventilatora), te za odabir između prikaza temperatura u °C ili °F. Do njih je konektor za šest temperaturnih senzora, zatim konektor za napajanje uređaja strujom (5V do 12V), te šest 3-pinskih konektora za ventilatore. Na bokovima uređaja nalaze se rupe za vijke. KazeMaster Pro je dimenzija 148,5 x 42 x 83 mm (ŠxVxD), i mase 325 grama.

Ekran je podijeljen na lijevi i desni dio, a dimenzija je 100 x 19 mm . Na lijevom se nalaze informacije o temperaturi sa prva tri senzora i brzini vrtnje prva tri ventilatora, a na desnoj sa druga tri senzora, odnosno ventilatora. Prikaz pojedinog kanala reguliramo prekidačima, a brojke su osvijetljene oku ugodnim plavim i zelenim tonovima. Ekran brzinu vrtnje može prikazivati od 0 – 9.990 okretaja u minuti u koracima od po 30 okretaja, i temperature od 0 – 100°C u koracima od po 0,1°C. Ventilatorima je moguće dati između 3,7V i 12V, ali ih i u potpunosti ugasiti. Po jednom kanalu, ventilator tako može vući do 1A struje, tj. trošiti do 12W snage. Kvaliteta izrade KazeMaster Pro-a je na visokoj razini i Scythe je tu odradio odličan posao. Pogledajmo kako sve funkcionira u praksi.