U Shuttleovoj tradiciji kartonsko pakiranje je obojano u bijelu boju i s tek minimalno detalja. Kutija ima ručku za lakše prenošenje ali nije jako teška – oko 3 kilograma. Na bočnoj se stranici nalaze informacije o proizvodu, koje će kupcu i više no dobro doći.

U malenoj se kartonskoj kutiji nalazi strujni adapter (65W) s pripadajućim kabelom, a tu je i shielded LAN kabel dužine 1.5 metara, CD s aplikacijama (NAS finder software), i korisničke upute za instalaciju i rad. NAS je vrlo dobro zaštićen u debeloj stiro-pjeni i umotan u meki najlon.

Šasija KD20 je napravljena od pjeskarenog 2.5 mm debelog aluminija u kombinaciji s briljantno bijelom plastikom, a kao vezivo je crna gumena brtva koja dodatno naglašava materijale. Kvaliteta izrade i završne obrade je izvrsna, kao što nas je Shuttle i naviknuo kod svojih proizvoda. S prednje se strane nalazi poklopac kojeg otvaramo pritiskom u donji lijevi kut, dok se u gornjem lijevom kutu nalazi tipka za paljenje sa LED signalizacijom (svijetli plavo kada je u funkciji i kada je sve u redu, a bljeska crveno prilikom greške u radu). U dnu, ispod vrata se s lijeva na desno nalaze USB3.0 konektor, čitač SD, SDHC i SDXC flash memorijskih kartica (Auto-Copy funkcija) i LED signalizacija (SD card status, USB3.0 status, te HDD2 i HDD1 status LED-ice). Sve LED-ice svijetle ugodnom plavom bojom, a HDD LED-ice mogu svijetliti i crveno ako je greška s jednim od diskova. Gornji dio stražnje strane je rezerviran za rešetku ispuha toplog zraka kojeg obavlja 70 mm "smart" ventilator.

Na dnu s lijeva na desno se nalazi konektor za strujni adapter, Reset tipka, LAN konektor sa statusnim LED-icama, Kensington Lock utor, te dva USB2.0 konektora. Za napomenuti je i kako svi USB utori podržavaju tvrde diskove, flash uređaje, printere, digitalne kamere a sve spojeno na USB utore može biti i dijeljeno na lokalnoj mreži.

Dimenzije NAS-a su 170 mm x 90 mm x 225 mm što je zapremina od otprilike 3.44 litre, uz neto masu od 2.2 kg. Uz dva instalirana 3.5" diska masa raste na oko 3.1 kg, što je i dalje prihvatljivo. S desne strane je na plastičnom kućištu Omninas logo, a ovakav pregled s tri strane bolje nam otkriva kako je posloženo kućište. Vidimo tako da je aluminij oblikovan tako da sa tri strane u njega ulazi plastično kućište unutar kojeg je smještena i šasija za diskove. Donja je strana po tome aluminijska i na njoj su dvije duguljaste nožice koje osiguravaju stabilnost na podlozi na kojoj NAS stoji. Uz to imaju i funkciju smanjenja vibracija koje proizvode diskovi, jer oni samo a ni ladice ni na koji način to ne rade pa se vibracije prenose na kućište.

Po otvaranju prednje stranice otvara nam se pogled na dvije ladice za diskove koje imaju plastičnu ručku i mehanizam dok je ležište za disk metalno. S obzirom da uređaj podržava RAID 0, 1 i JBOD konfiguracije diskova, podržava i hot-swap funkciju u RAID 1 polju. Upravo za "hot-swaping" i služe tipke koje se nalaze iznad ladica. Same ladice ne podržavaju 2.5" diskove jer nemaju rupe ili nosače predviđene za njihovu ugradnju pa tu pišemo maleni minus.

Pogled na metalnu unutrašnjost i metalne kaveze otkriva kako je Shuttle dobro razmišljao o hlađenju diskova pa su i disipacijske površine velike. Uz metale, toplinu odvodi i 70 mm ispušni ventilator koji ne radi sve dok temperatura ne prelazi 54°C. Između 55 i 59°C ventilator se vrti na niskim okretajima i jedva da je čujan, a do 61°C se vrti na srednjim okretajima kada postaje čujan no ne i bučan. Na temperaturama iznad 62°C sistem se automatski gasi, što nam se nije desilo u testnom postupku.

Proizvođač navodi kako je maksimalna brzina čitanja podataka od NAS-a prema radnoj stanici oko 75 MB/s, a zapisa od radne stanice prema NAS-u oko 55MB/s. Prosječne su to vrijednosti koje bi mogle biti prespore tek kod transfera velikih fajlova. Maksimalni kapacitet diskova koje ovaj NAS podržava je 4TB, pa tako možete imati maksimalnih 8TB za skladištenje podataka ukoliko se odlučite za RAID 0 opciju. S hardverske strane, KD20 pokreće PLX NAS 7821 procesor tj. Dual Core ARM 11 čija svaka jezgra radi na 750 MHz, a radne memorije ima 256 MB i DDR2 je tipa, dok je sa softverske strane tu embedded Linux operativni sistem prilagođen za potrebe NAS-a.

Potrebe za strujom zadovoljava 65W AC/DC adapter dimenzija 108 mm x 30 mm x 46.5 mm (bez kabela) s 19V izlazom i maksimalnom izlaznom strujom 3.42A. KD20 u standby modu troši oko 9W, u normalnom radu oko 15.5W a pod maksimalnim opterećenjem oko 21W. Proizvođač navodi kako temperature radne okoline ovoga NAS-a ne bi trebale izlaziti iz okvira između 5 i 35°C, te vlažnosti od 10 do 90%. Sistemski zahtjevi KD20 NAS-a su MS Windows XP SP3, Mac OS X 10.4, Apple Safari 3.0, 
Linux kernel 2.6.x ili noviji za operativne sustave radnih stanica, iOS 4.2, Android 2.3 ili noviji za operativne sustave mobilnih uređaja, MS Internet Explorer 7.0, Firefox 3.x, Google Chrome, Apple Safari 3.0 ili noviji browser te naravno nekakav router s internetskom vezom.