Futuremark sintetika

Sintetičke performanse kojima otvaramo pokazuju relativno niske rezultate no više ipak nismo ni očekivali, jer znamo kako je riječ o jednom od najslabijih ULV procesora u Intelovoj ponudi. Ipak, ovo je sasvim adekvatno za većinu onoga za što je ovo računalo namijenjeno.

CPU performanse

Procesor s dvije jezgre i niskim radnim taktom jasno ne briljira u performansama, no sasvim je solidan za sve zadaće koje se stave ispred njega. Od uredskih poslova pa do multimedije. Bez ikakvih smo problema vrtjeli 4K@60 video (Sunflower).

iGPU performanse

Već smo iz 3DMark rezultata mogli vidjeti kako HD510 nije naročito moćna grafika, štoviše teško će pokrenuti bilo koji noviji naslov. No, neke starije i manje zahtjevne naslove kao što je Torchlight II na videu iznad, sasvim solidno vrti u rezoluciji 1920 x 1200 i Low postavkama grafike.

RAM performanse

Memorijske performanse su s dva modula od po 4GB DDR3L memorije brzine 1600 MHz sasvim solidne.

SSD performanse

shuttle_nc02u_20

Ugrađeni Kingstonov SSD ima sasvim adekvatne performanse za ovakvo računalo i dobar je izbor. Premda se naravno uvijek možemo okrenuti i nekom koji podržava NVMe.

Zagrijavanje i potrošnja

shuttle_nc02u_17 shuttle_nc02u_18 shuttle_nc02u_19

Zbog solidno riješenog hlađenja i procesora niskog TDP-a ovo se računalo ne zagrijava previše, a pri tome je i iznimno tiho u radu. Vršna vrijednost temperature procesora je bila na sasvim solidnih 57°C, SSD je bio na 56°C, a ostali senzori na ploči su pokazivali vršnih 45°C, 30°C i 52°C.

Potrošnju smo mjerili u nekoliko slučajeva. U stanju mirovanja je iznosila 6.6 W, pri opterećenju samo x86 jezgri oko 12W, pri reprodukciji 1440p videa s YouTubea isto 12W, pri reprodukciji 4K60 videa oko 15W a pri gamingu najviših 22W.