spc_m35w_1

Nakon testova Regnum kućišta te Fortis i Fera 3 hladnjaka, na red dolazi i Gladius kućište. Riječ je o M35W Pure Black modelu kućišta koje je dizajnirano za visoku propusnost zraka, ima internu strukturu dvostruke komore, kompatibilno je s dugačkim grafičkim karticama a ima i prozor na lijevoj bočnoj stranici. Kao i Regnum i ovo dolazi u običnoj kartonskoj kutiji na kojoj je ilustracija proizvoda s osnovnim značajkama. Unutar kutije je kućište smješteno u najlonu i stiroporu.

spc_m35w_2

Gladius je baš kao i Regnum vrlo klasičnog dizajna, potpuno je crno i izvana i iznutra a napravljeno je od tanjeg čelika (SECC 0.7 mm) s kombinacijom plastične prednje maske i plastičnog prozora na lijevoj bočnoj stranici. Na prednjoj se  stranici nalazi metalna perforirana maska iza koje je filtar za prašinu, a iznad nje su dva 5.25″ ležišta. Gornja je stranica nakošena i nadvija se na prednju, a na vrhu se nalazi “prednji” panel te gornji filtar za prašinu.

spc_m35w_3

Kućište je dimenzija 502 x 384 x 200 milimetara čime je nešto prostranije od Regnuma, a mase je 6.3 kilograma. Stražnja je stranica klasična – na dnu je napajanje, iznad je sedam slotova za proširenja, a na vrhu je lijevo otvor za stražnje I/O portove ploče, a desno je 120 milimetarski ispušni ventilator. Obje su bočne stranice pričvršćene thumb vijcima (plastika preko metala).

spc_m35w_4 spc_m35w_5

Na vrhu se na metalnoj stranici nalazi plastični prednji panel koji se sastoji od tipke Power (osvijetljena), zatim malene Reset tipke, LED-ice za HDD, dva jacka za slušalice i mikrofon (F_AUDIO), dva USB 2.0 te dva USB 3.0 porta i dva prekidača kontrolera za ventilatore s položajima Low, Mid i High. Iza prednjeg panela je magnetski filtar za prašinu koji nasjeda na lagano utisnutu perforiranu stranicu koja ima mjesta za montažu ventilatora ili pak 280 mm radijatora.

Donja je strana klasična s četiri plastične nožice i gumenim podloškama, te filtrom za prašinu za ventilator napajanja.

spc_m35w_6

Bundle uključuje slikovne upute za instalaciju, plastične vezice za aranžiranje kabela, odstojnike za matičnu ploču, više vrsta vijaka, dodatne thumb vijke, plastične čepiće itd. Slikovne upute za instalaciju su vrlo detaljne i problem se neće biti snaći ni početnicima.

spc_m35w_7

Prednja se plastična stranica lako povlači s donje strane prema van i skida. Otkriva nam izgled ne baš jako gustog filtra za prašinu, ali i jednog Sigma Pro 120 milimetarskog usisnog ventilatora. SilentiumPC uz kućište isporučuje samo dva ventilatora, a svakako preporučujemo nadogradnju s još jednim usisnim radi boljeg usisa zraka – stražnja strana je ionako perforirana pa će zrak lakše izaći. Alternativno, na prednju je stranicu moguće ugraditi i 280 milimetarski radijator ili pak dva 140 milimetarska ventilatora.

spc_m35w_8

Kućište je po modernim standardima podijeljeno u dvije komore, donju u koju ide napajanje i diskovi, te gornju u koju ide sve ostalo. Podržane su mATX i ATX ploče, prostora je sasvim dovoljno, a tu su i dva reda rupa za provlačenje kabela. Kućište prima grafičke kartice dužine do 415 milimetara, te procesorske hladnjake visoke do 161 milimetar što znači kako će naša bez problema Noctua D15 stati unutra.