spc_regnum_rg2w_1

Poljski SilentiumPC u svojoj ponudi ima šest tipova kućišta, a osim njih proizvode kao što znamo i hladnjake za procesore, hladnjake za laptope, različite dodatke, ventilatore te napajanja. Mi smo do sada testirali samo njihove hladnjake koji su se pokazali sasvim solidni za traženi iznos. Ovo je prvo kućište koje smo imali prilike probati, a osim Regnuma uskoro ćemo testirati i Gladius kućište s prozorom, te još dva hladnjaka – Fera 3 i Fortis 3. Regnum dolazi u jednostavno dizajniranoj kartonskoj kutiji, na kojoj se printane nalaze sve bitne informacije o proizvodu. Unutar kutije je kućište zaštićeno u stiropor i najlonsku vrećicu.

spc_regnum_rg2w_3

Odmah po vađenju iz kutije primjećujemo kako je riječ o klasičnom mid toweru u čijoj su izradi korišteni nešto tanji materijali i nešto jeftinija plastika. Jasno, ovo je kućište cjenovno vrlo pristupačno i materijali su, kao i kvaliteta izrade sasvim u razini klase u kojoj se Regnum nalazi. Prednja je strana kako sam proizvođač navodi agresivnije dizajnirana sa širokim plastičnim rešetkama i širokim prorezima između njih. Sve je ovdje podređeno airflowu, pa se iza rešetaka nalaze dva usisna 120 milimetarska ventilatora ispred kojih je plastični filtar za prašinu kao što će se kasnije vidjeti na jednoj od slika.

Iznad usisnih rešetki se nalaze dva mjesta za 5.25″ uređaje. Na vrhu prednje stranice je prednji panel, iznad kojeg kosina prelazi u gornju stranicu. Prednja je maska plastična, a ostatak kućišta je metalni. Bočni je prozor također napravljen od plastike.

spc_regnum_rg2w_4

Stražnja je strana klasičnog rasporeda – na dnu je prostor za napajanje, sedam je slotova za proširenje odmah iznad njega, a na vrhu su lijevo prorez za stražnje I/O portove matične ploče, te desno rešetka iza koje je ispušni 120 milimetarski ventilator. Bočne su stranice pričvršćene metalnim vijcima s plastičnim thumb omotačem za lakše skidanje. Kućište je dimenzija 441 x 447 x 198 milimetara, te je mase 4.5 kilograma. Po masi se vidi kako je proizvođač koristio tanje i lakše materijale u izradi Regnuma.

spc_regnum_rg2w_5

Prednji se panel sastoji od dva USB 3.0 porta između kojih su dva audio porta (mikrofon i slušalice), tu je vrlo neuobičajen, ali praktičan čitač microSD/SD kartica, široka osvijetljena tipka za uključivanje, malena za reset i LED-ica aktivnosti tvrdog diska ili SSD-a.

spc_regnum_rg2w_6

Prednja se maska lako skida povlačenjem s donje strane, a potrebno ju je odvojiti radi pristupa ventilatorima i plastičnom filtru za prašinu. Usisni su ventilatori klasični s tropinskim konektorima i maksimalne brzine vrtnje od 1.100 okretaja u minuti. Stvaraju solidno strujanje zraka kroz kućište i nisu bučni.

spc_regnum_rg2w_2

Uz kućište dolaze i detaljne grafičke upute za instalaciju, Y splitter za ventilatore i čitavo čudo vijaka, odstojnika, thumb vijaka, plastičnih vezica i općenito svega što nam je potrebno za sklapanje računala.