silverstone_ld01_11

Stražnja strana otkriva tri plastične tool-less ladice i kavez za 3.5″ diskove koji je moguće ukloniti ili pomaknuti. Prostora za napajanje ima između 160 i 220 milimetara, a za najduža je potrebno ukloniti kavez za diskove. Na pokrovu napajanja se nalazi i gumirani otvor za provlačenje kabela.

Na desnoj se strani nalaze dvije velcro trake za aranžiranje kabela i spomenute ušice za plastične vezice. Otvor za nosač hladnjaka za procesor je dovoljno velik, a iznad njega se nalazi i odvojivi nosač za dva 2.5″ diska pa tako ovo kućište ima i više nego dovoljno mogućnosti za smještaj diskova.

silverstone_ld01_12 silverstone_ld01_14

Ladice za 3.5″ diskove su plastične, lako se vade, a potpuno su tool-less principa. Uz kućište dolaze samo kratke upute za korištenje, te svi potrebni vijci i odstojnici. Ono što volimo kod SilverStonea je što daju i kapicu za križni odvijač uz pomoć koje montiramo odstojnike. Kada smo kod odstojnika, ima ih ukupno devet, a u LD01 možemo ugraditi Micro-ATX, Mini-DTX i Mini-ITX ploče.

silverstone_ld01_15

Nakon postavljanja odstojnika, matična ploča Micro-ATX dimenzija sjeda bez problema. Za potrebe testa smo koristili MSI B450M PRO-VDH ploču, Ryzen 7 2700X procesor i G.Skillovu Sniper 3.400 MHz DDR4 memoriju.

silverstone_ld01_16 silverstone_ld01_17

S obzirom na to da smo nedavno testirali SilverStoneovo Tundra TD02-RGB AIO vodeno hlađenje za procesor, iskoristili smo ga za ovaj test u kojem smo također napravili i test zagrijavanja Ryzena 7 2700X te napravili usporedbu s rezultatima dobivenim testom hladnjaka na stolu. Ugradnja ne bi bila pretjerano komplicirana da nije jednog detalja.

SilverStone je i na vodeni hladnjak i na ventilatore postavio gumene podloge za eliminaciju vibracija što je pohvalno, no pri tom je dao i malo prekratke vijke za njihovo pričvršćivanje pa je nemoguća misija montirati hladnjak bez da odlijepimo gumene podloge koje se nalaze na radijatoru i tako barem malo smanjimo debljinu, kako bi vijci uspjeli “uloviti” navoj i držati sve skupa. Ujedno, radijator smo bili prisiljeni spustiti najniže što ide, jer su cijevi smetale grafičkoj kartici.

silverstone_ld01_18 silverstone_ld01_19

Kada smo sve jednom složili još smo ubacili i PowerColorovu Radeon RedDevil RX590 karticu koja se udobno smjestila i u “naopakom” položaju. Straga smo još ugradili i Seasonicovo Focus SGX 650W napajanje SFX-L formata te Corsairov 2.5″ SSD. Kabele nismo uredno slagali jer smo konfiguraciju rastavljali nakon testa, no ako se potrudite LD01 nudi dobre mogućnosti vrlo urednog slaganja i aranžiranja kabela.

Dugotrajnim opterećenjem procesora smo dobili solidan rezultat za procesor, i to nešto niži nego prilikom testiranja na stolu. No, moramo napomenuti da smo testirali na različitim matičnim pločama i da PRO-VHD sigurno ne drži taktove visoko kao što to radi Gaming 7 WiFi ploča (u prosjeku je Turbo takt oko 25 MHz niži).

Isto tako, “zamka” vodenih hlađenja je i vrlo visoko zagrijavanja VRM-a, a na PRO-VDH je to išlo sve do 105°C. Testiranje smo ponovili s ugrađenim jednim ispušnim ventilatorom pri čemu je temperatura VRM-a pala na 99°C pa je svakako preporuka napraviti dobar propuh u ovoj kombinaciji hlađenja. S obzirom na to da je TD01 relativno zatvoreno kućište naša je preporuka staviti dva ili tri usisna ventilatora, jedan na ispuh, a na procesor staviti konvencionalni zračni hladnjak.

TD02-RGB je solidan AIO hladnjak, no i dalje malo izraženije buke i ostajemo pri prvotno zaključku – najbolje ga je koristiti s malo slabijim procesorima.

silverstone_ld01_20

Lucid SST-LD01B je elegantno, moderno i kvalitetno Micro-ATX kućište koje će se mnogima svidjeti zbog svojih velikih staklenih površina i elegantnih lajsni od nehrđajućeg čelika. Prostora za komponente ima dovoljno, baš kao i pametnih rješenja za aranžiranje kabela pa se i unutrašnjost može s ponosom pokazivati. No, da bi se unutrašnjost vidjela iza tamnog stakla potrebno ju je dobro osvijetliti. Kućište je potpuno filtrirano što je veliki plus, a jedina zamjerka ide na to što proizvođač s njim ne daje ni jedan ventilator. Cijena mu je na europskom tržištu oko 100 €, što i nije previše za sve njegove kvalitete.