silverstone_ml08_1 silverstone_ml08_2

U mini seriji testova kućišta donosimo jedan super slim Silverstonov model. Razvijen na platformi Raven Z RVZ02 kućišta, Milo ML08 donosi ista načela gradnje i mogućnosti a po nižoj cijeni. Ovo je mini-ITX kućište zapremine 12 litara, prima SFX napajanja, ali ima i potpuno odvojenu komoru za diskretnu grafičku karticu. Kućište donosi i tool-les dizajn SSD nosača, a možemo ga orijentirati ili horizontalno kao komponentu ili vertikalno.

Kućište dolazi u tri izvedbe, obična kakvu smo mi dobili, zatim H verzija sa ručkom za prenošenje i HW verzija koja ima prozor od perforirane plastike. Kućište unutar kutije dolazi odlično zaštićeno u vrećicu od tkanine i debeli stiropor.

silverstone_ml08_3

Osim detaljnih uputa o instalaciji i načinu korištenja kućišta, tu je i bundle koji se sastoji od klasičnih vijaka, odstojnika, plastičnih vezica, ali i raznih dodataka kao što su plastične prilagodljive nožice za kućište (vertikalna pozicija), zatim samoljepljive gumene nožice (horizontalna pozicija), plastični držač za napajanje. Samoljepljivi SilverStone logo, dva adaptera za grafičku karticu (jedan L adapter i jedan produžni adapter, te dodatna dva plastična elementa – nosač za grafičku karticu i Slim ODD 95 to 127 panel.

silverstone_ml08_4

Milo ML08 dolazi samo u crnoj boji, dimenzija je 380 mm x 87 mm x 370 mm i zapremine 12 litara. Orijentirati ga možemo vertikalno ili horizontalno a u ovisnosti o tome koristimo ili plastične prilagodljive nožice ili samoljepljive gumene nožice. Prilagodljive nožice nisu baš najsretnije riješene jer se lako odvajaju. Na obje bočne strane se nalaze plastični poklopci s filterima za prašinu koji se mogu odvojiti. S obzirom da su komore različito orijentirane i poklopci su, pa izbočena plastika smeta nožicama. Prednja je strana jednostavno dizajnirana sa središnjim pomičnim poklopčićem iza kojeg se krije prednji panel, a tu je i otvor za opcionalni Slim ODD uređaj.

silverstone_ml08_5

Kućište je napravljeno od čelika, vrlo je dobre kvalitete i završne obrade te teži oko 3.5 kg. Stražnja je strana rezervirana za stražnje I/O portove ploče, a tu su i dva slota za grafičku ili neku drugu karticu. Na kraju vidimo i Euro utičnicu koja je na produžnom kabelu koji vodi do Euro utikača za napajanje. Na vrhovima stražnje strane vidimo i dva Kensington locka.

silverstone_ml08_5a

Oklop kućišta čine dvije stranice koje se lako skidaju i koje drže klasični vijci. Svaka stranica pokriva dvije strane, a velike perforacije omogućavaju dobro “disanje” komponenata. Svaka perforacija ima i plastični poklopac sa filterom protiv prašine.

silverstone_ml08_6

Prednji panel se nalazi iza poluprozirne pomične plastike, a sastoji se od Reset i Power tipki, USB 3.0 konektora i Audio izlaza za slušalice te ulaza za mikrofon. Power tipka je osvijetljena LED signalizacijom, a iza Reset tipke je LED signalizacija aktivnosti tvrdog diska.

silverstone_ml08_7

Skidanjem obje bočne stranice nam se otvara pogled na unutrašnjost. Kućište je podijeljeno u dvije komore, a na slici iznad se nalazi ona koja udomljava mini-ITX matičnu ploču, SFX napajanje, dva 2.5″ uređaja i slim ODD. Tu su i kabeli prednjeg panela, koji su dovoljno dugi, dok je USB 3.0 konektor s kabelom i dosta krut. Napajanje dolazi u prednji dio kućišta, a tu se nalazi i Euro utikač. Na gornjoj plohi su dva tool-less mehanizma za primjerice SSD-e koji su pričvršćeni plastičnom kopčom, naginju se na jednu stranu i SSD “uglavljujemo” u naopakoj orijentaciji kao što ćemo vidjeti kasnije na slikama. Na prednjoj strani se nalazi nosač za slim optički uređaj debljine ili 12.7 ili 9.5 mm. Na mini-ITX matičnu ploču možemo montirati hladnjak maksimalne visine 58 mm.