silverstone_rl07_1 silverstone_rl07_2

Novo se SilverStoneovo RL07 kućište dizajnom nastavlja filozofiju Redline kućišta od kojih su prva predstavljena još 2012. godine. Asimetrična prednja stranica, s integriranim crvenim LED osvjetljenjem daje karakter ovome kućištu, a zatamnjena stranica od kaljenog stakla i određenu dozu elegancije. Unutrašnjost je podijeljena u dva dijela, a dovoljno je funkcionalna i prostrana i za moćnije komponente. Kućište dolazi u klasičnoj smeđoj kutiji, zaštićeno je u stiroporu i najlonskoj vrećici. Na vanjskoj strani stranice od kaljenog stakla je prozirna naljepnica za zaštitu stakla.

silverstone_rl07_3 silverstone_rl07_4

KL07 (SST-RL07B-G) je užitak gledati iz poluprofila zbog asimetričnog dizajna prednje stranice, crvenih rubova na crnoj plastici koji se protežu i čitavom donjom stranom jer su noge kućišta napravljene punom dužinom. Pogled u poluprofilu ispunjava i elegantna bočna stranica od kaljenog stakla, što pridonosi eleganciji. Osim u ovoj kombinaciji crne boje i crvenih naglasaka, RL07 dolazi i u potpuno bijeloj trendy izvedbi (SST-RL07W-G). Na dnu se prednje stranice prigodno smjestio i Silverstone logo kako ne bi bilo zabune o proizvođaču. Kućište je midi tower konstrukcije, dimenzija je 488 x 465 x 226 milimetara i neto mase 8.2 kilograma. Stražnja je stranica klasičnog rasporeda sa sedam mjesta za proširenja, ali i 140-milimetarskim ispušnim ventilatorom.

silverstone_rl07_5 silverstone_rl07_6

Prednja stranica u svom asimetričnom dizajnu skriva i crveno LED osvjetljenje koje je smješteno iza mliječne plastike. Na gornjem je dijelu orijentirano prema desno, a na donjem jasno prema lijevo. S vanjskih strana prednje maske se nalazi metalna mreža za usis zraka. Na vrhu kućišta se smjestio i prednji panel koji se sastoji od osvijetljene tipke za uključivanje i koja je usamljena na lijevoj strani, dok su na desnoj dva USB 3.0, dva USB 2.0 i dva utora za slušalice odnosno mikrofon – jednostavno i elegantno.

silverstone_rl07_7 silverstone_rl07_8

Cijelom dužinom donje strane se protežu dvije plastične noge koje na sebi imaju po dvije gumene podloške na kojima kućište stoji. Plastične su noge u kombinaciji crne i crvene plastike. Crveni se rubovi tako protežu po cijeloj donjoj i prednjoj stranici sve do vrha i stvaraju odličan efekt na ukupan izgled kućišta. Na donjoj se strani nalazi i plastični filtar za prašinu za ventilator napajanja, kojeg je lako skinuti radi čišćenja. Bočna je stranica od kaljenog stakla, zatamnjenog po rubovima. Staklo na dnu ima nosač koji nasjeda u kućište, a na vrhu se pričvršćuje s dva thumb vijka. Staklo je debljine 4 milimetra i dodaje dosta težine ukupnoj masi kućišta, no puno je veći doprinos eleganciji.

silverstone_rl07_9 silverstone_rl07_10

Kućište je veliko i prostrano, a glavna je konstrukcija u potpunosti od čelika. Plastična je prednja stranica, donje noge, nosači diskova i filtri za prašinu. Kućište je kao što vidimo kompletno crno i iznutra i iz vana, a kvaliteta završne obrade je vrlo dobra. prostora u unutrašnjosti ima za ATX i Micro ATX matične ploče, grafičke kartice duljine do 415 milimetara  i visine 167 milimetara, te CPU hladnjake visine istih 167 milimetara. Prostora oko matične ploče ima dovoljno, a i tri su proreza predviđena za aranžiranje kabela. Dva vertikalna imaju i zaštitnu gumu. Prostor za napajanje i 3.5″ ladice je odvojen pokrovom, a sa stražnje su strane i tri vertikalna nosača za 2.5″ diskove.

silverstone_rl07_11 silverstone_rl07_12

Ovo kućište dolazi samo s jednim ispušnim 140-milimetarskim ventilatorom, i kao što će i iz naših testova kasnije biti vidljivo nabavka usisnih ventilatora je obavezna. SilverStone je prednju stranicu ostavio praznu zbog pretpostavke kako će korisnici vjerojatno ugraditi radijator vodenog hlađenja (do 360 milimetara), no što je s manje iskusnim korisnicima koji možda neće znati da im treba na usisu ventilator? RL07 je po prirodi dosta zatvoreno kućište, dobro filtrirano i za hlađenje će komponenata ipak biti potrebna minimalno dva 120 ili 140-milimetarska ventilatora na usisu, a poželjno je staviti i treći. Ovakav tvornički setup zaslužuje mali minus.

silverstone_rl07_13 silverstone_rl07_14

Straga su tri tool-less nosača za 2.5-inčne diskove koji su jednostavni po pitanju montaže, no malo su nespretni kada je u pitanju orijentacija diskova i aranžiranje kabela, kao što ćemo kasnije i vidjeti. Ispod njih se nalazi fiksni kavez s tri tool-less ladice za 2.5 i 3.5-inčne diskove koji limitira prostor za napajanja do dužine 190 milimetara. Ipak, već će i 180-milimetarska imati gužvu s kabelima, kao što je to bilo u našem slučaju. Kabeli prednjeg panela su dovoljno dugi, a osim USB 2.0 i 3.0 konektora, tu je i jedan Molex konektor za napajanje LED osvjetljenja prednje stranice. Na F_Panel ploče spajamo samo Power i Led konektore – Reset i HDD nisu prisutni. Kabeli već dolaze povezani s dvije velcro vezice u koje stanu i kabeli koje kasnije dodajemo kada gradimo računalo. Općenito je tako menadžment kabela vrlo dobro riješen.