silverstone_sg12_10

Odmah iza prednje stranice nalazi se i nosač za diskove u koji stanu tri 3.5″ diska. Kavez ujedno služi i kao nosač za usisni ventilator, a moguće ga je ukloniti jer ga drže samo tri vijka s donje strane. Iznad kaveza se nalazi mjesto za optiku ili neki drugi 5.25″ uređaj, je jedno za 2.5″ disk. Inače, mjesta za 2.5″ SSD-e ili diskove ima čak devet u ovome malenom kućištu. Ladice za diskove se nalaze na plastici pa je tako smanjen i prijenos vibracija. Tako je ovo kućište pogodno i za ozbiljnija računala, kućne file servere i slično. Prozračno je i hladiti se mogu i jače komponente. Ta prozračnost doduše ima i jednu manu, prašina se lako skuplja po cijeloj unutrašnjosti. Inače čelična je konstrukcija vrlo čvrsta i kućište je pojačano uzdužnim “gredama” pa sve skupa djeluje jako masivno.

silverstone_sg12_12

U isto vrijeme kad i Sugo nam se u kućištu našla i malena uATX ASRockova X99E-ITX ploča pa smo ju logično odlučili iskoristiti za gradnju malenog “super” stroja. Na ploču smo stavili dva modula DDR4 memorije brzine 3000 MHz, zatim Samsungov SM951 256GB, i7-5820K procesor i na njega hladnjak koji dolazi uz ASRock ploču. Samo za potrebe testiranja smo ga okrenuli na način da uvlači i izvlači zrak, dok su testovi provedeni na obrnuti način od ovoga na slici. S obzirom da neki pametniji menadžment kabela nije moguć, aranžirati ih je potrebno vezicama i to na način da ne smetaju grafičkoj kartici koja tu još dolazi.

silverstone_sg12_13 silverstone_sg12_14

Iznad ploče smo ugradili Chieftecovo 750W napajanje, i kabele povezali vezicama te ih ostavili u gornjem dijelu. Povrh svega smo ugradili i Sapphireovu R9 390 karticu te pretvorili ovo u pravi mali gamerski stroj. Gradnja ovakve mašine u SG12 nije nikakav problem, a mjesta za sve ima i više no dovoljno. Inače, CPU hladnjak zbog napajanja smije biti visok tek 82 mm, dok grafička kartica može biti duga do oko 370 mm, te široka do oko 113 mm.

silverstone_sg12_15 silverstone_sg12_16

Sa stražnje je strane grafička zauzela dva od četiri raspoloživa slota, a još smo na vrh ugradili i jedan 80 mm usisni Noctuin ventilator koji koliko toliko hrani grafičku karticu hladnijim zrakom iz vana.

silverstone_sg12_17

I tako se ovo maleno SG12 kućište našlo u klinču s “paklenim” komponentama, a nismo odoljeli ni overclockirati ih. Maleni je turbinski ventilator na CPU hladnjaku poprilično bučan (oko 52 dB) i čitav stroj je dosta glasan no ionako će rijetko tko staviti ovakve komponente u SG12. Unatoč tome, temperature procesora pod opterećenjem su se dobro držale i nisu prelazile 67°C. S druge strane, iz GPU-Z-a smo saznali i kako se grafika nije zagrijavala više od 68°C što je također pohvalan rezultat. Jasno, buka je bila jako visoka, no prilikom gaminga sa glasnijim zvučnicima ili još bolje slušalicama to se ni ne čuje 😀 S overclockingom nismo pretjerivali, tek toliko da dignemo memoriju na 3000 MHz pri čemu je strap skočio na 125 MHz. Ipak, za takve egzibicije će ipak biti potreban nekakav učinkovitiji, a pri tome i možda malo tiši ventilator.

SG12 je tako vrlo sposobno maleno kućište, koje je kvalitetno napravljeno i koje donosi sve opcije jednog većeg i skupljeg towera. Kao što smo vidjeli, prima i najveće komponente. SG12 se još ne prodaje u Hrvatskoj a i u Europi mu je teško pronaći cijenu, no očekivana cijena je oko 100 € što je sasvim pristojno za ono što nudi.