strange_brigade_performance_1

Danas donosimo mali odmak od klasičnih testova hardvera, i bavimo se testiranjem performansi jedne igre na tri platforme i s dvije grafičke kartice. Igra je nedavno predstavljena Strange Brigade koju je razvio Rebellion Developments, a platforme počivaju na AMD-ovim Ryzen 7 2700X i Ryzen Threadripper 1920X, te Intelovom i7-8700K procesoru. Grafičke kartice su Sapphireova Nitro+ Vega 56 i MSI-eva Radeon RX570 Gaming X 8GB.

Strange Brigade je igra Rebellion Developmentsa, britanske tvrtke koja je osnovana još 1992. godine u Oxfordu, a poznata je po Sniper Elite i Alien vs. Predator serijama igara. Strange Brigade je kooperativna pucačina u trećem licu koja kombinira četiri igrača, tj. četiri pripadnika britanske tajne službe koji se u tridesetim godinama dvadesetog stoljeća u Egiptu bore protiv mitoloških stvorenja kao što su mumije, minotauri, veliki škorpioni, i na kraju duha barbarske kraljice Seteki uskrslog iz mrtvih.

strange_brigade_performance_2

Igra je izdana za PlayStation 4, Xbox One i Windows platforme. Nama je naravno zanimljiva Windows verzija koja podržava DirectX 12 i Vulkan API-e, a uz to podržava i Async Compute tehnologiju. Igra je zanimljiva, brza i zaradila je uglavnom pozitivne kritike te je u zadnjih mjesec dana dobro prihvaćena i od strane igrača.

I premda je igru moguće proći samostalno, zanimljivije ju je odraditi s još tri prijatelja. Igra se bazira na eliminiranju horde neprijatelja na zanimljivo dizajniranim lokacijama, uz odlične vizualne efekte. Iz nivoa u nivo, neprijatelji postaju sve moćniji, a igračima je dostupnije i jače oružje. Uz kampanju, još su dva moda koja možemo igrati – Horde i Score Attack.

strange_brigade_performance_3

Mi smo igru odlučili testirati s dvije grafičke kartice, u dvije rezolucije i na tri platforme.

Prva platforma:

  • AMD Ryzen 7 2700X
  • Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 WiFi
  • G.Skill Sniper DDR4 16GB (2x 8GB) 3.400 MHz

Druga platforma:

  • AMD Ryzen Threadripper 1920X
  • Gigabyte X399 Aorus Gaming 7
  • G.Skill Trident Z 32 GB (4x 8GB) 3.200 MHz

Treća platforma:

  • Intel Core i7-8700K
  • Gigabyte Z370 Ultra Gaming
  • G.Skill Trident Z 16 GB (2x 8 GB) 3.200 MHz

strange_brigade_performance_4

Grafičke kartice koje smo koristili su bile Sapphireova Nitro+ Vega 56 i MSI-eva Radeon RX570 Gaming X 4GB, kao predstavnice high i mid end segmenta tržišta. Sav je hardver radio na referentnim tvorničkim postavkama s učitanim D.O.C.P ili XMP profilima memorije. Driveri koje smo koristili su bili Adrenalin u verziji 18.8.2.

Kao što će te vidjeti na sljedećoj stranici, igru smo testirali u dvije rezolucije – 1920×1200 i 2560 x 1440 i to na obje kartice, uz Ultra tj. maksimalne grafičke postavke. Uz to, uključili smo i Async Compute opciju koja je donijela između 4 i 5% performansi. Igra je vrlo dobro optimizirana, framerate je vrlo ujednačen kao što se može vidjeti i na gornjem videu, a to se odražava i na potrošnji sistema koja nema puno varijacija. Testirali smo i Vulkan i DirectX 12 API-e i ispostavilo se kako je Vulkan u svim testovima za oko 1 FPS sporiji. Stoga smo u grafove uključili samo brži API. Krenimo na testove.