Sama kutija i dizajn iste podsjeća na onu viđenu kod Jinga. Riječ je o velikoj kartonskoj kutiji dizajniranoj kako bi dala jasnu sliku o hladnjaku i za koga je namijenjen. Thermaltake Frio nosi sufiks "OCK" što je skraćenica za Overclocker King. Očito je da se radi o high-end hladnjaku namijenjenom i dizajniranom prvenstveno za overclocking, odnosno overclockere. Na prednjoj strani kutije se jasno ističe snaga hladnjaka, tj. snaga koju je u stanju disipirati (240W), te njegove glavne značajke – dva 130mm ventilatora, šest 6mm heatpipeova te 4-u-1 montaža. Na lijevoj bočnoj strani kutije su detaljno navedene specifikacije hladnjaka, kao i kompatibilni socketi na koje isti paše. S desne su pak strane dotične značajke navedene na 12 jezika. Na stražnjoj je strani slikovito naveden princip hlađenja, kao nekoliko slika hladnjaka i ventilatora, odnosno montaže istog. Za razliku od ostatka crne kutije, vrh je bijele boje koji "narušava" tek naziv hladnjaka – Frio OCK, kao i serijski broj istog.

Specifikacije hladnjaka Thermaltake Frio OCK
Dimenzije

143 x 136,8 x 158,4 (D x Š x V mm)

Kompatibilnost

Intel – LGA 775, 1366, 1156, 1155
AMD – socket AM2/AM2+/AM3

Heatpipeovi 6 komada, debljine 6mm
Ventilatori

2x 130 mm (1200 ~ 2100 RPM, VR, 121 CFM)

Razina buke 21 – 48 dBA
Kapacitet hlađenja 240W
Težina 1093g
* specifikacije preuzete sa službenih stranica proizvođača

Otvaranjem kutije najprije nas dočekuju detaljne instalacijske upute kako za Intelove, tako i za AMD-ove procesore, kao i jamstveni list. Nadalje tu je i crna kutija s priborom za instalaciju. Hladnjak je pak dobro zaštićen u tvrdoj spužvi, kako se ne bi oštetio prilikom transporta. Po pitanju instalacije, tu nas dočekuje već poznat paket koji je korišten kod nedavno recenziranog Jinga. Thermaltake koristi dobar recept sa svim hladnjacima novijeg datuma. Sve su komponente dobro zaštićene i uredno rasklasirane. Uredno su raspoređeni i odvojeni dijelovi za montažu za sve sockete – od vijaka, nosača (na svakom je čak urezano i za koji je socket namijenjen), matica, sve do priložene termalne paste. Još jednom dobrodošao dodatak.

Vađenjem hladnjaka iz kutije jasno se daje do znanja kako je riječ o velikom i masivnom hladnjaku nemale težine od preko kilograma (1093g točnije). Dizajn je tu bio na prvom mjestu, a Thermaltakeova službena misao vodilja kod dizajna bio je – Starcraft 2. Mi bismo prije rekli Optimus Prime, no dobro. Hladnjakom dominira plastični pokrov crne boje dok je vrh plave prozirne boje, uz dodatke crvene na krajevima. Čitav je pokrov oko samih lopatica ventilatora rebrast. Na sredini se nalazi Thermaltakeov logotip, kao i njihov moto. Lopatice ventilatora su prozirne plave boje, čime pridaju na atraktivnosti čitavog hladnjaka.

Sam dizajn hladnjaka ponovno lagano podsjeća na Jinga prvenstveno jer se kao i kod njega koristi push-pull konfiguracija ventilatora. Najveća razlika je u načinu montaže dotičnih koja je ovaj puta odrađena puno bolje. Naime, ventilatori se iznimno lako skidaju i vraćaju s obzirom da je čitav plastični pokrov u jednom komadu, a na hladnjak su fiksirani preko plastičnih klipića, koji se nalaze sa obje strane hladnjaka što ćete imati vidjeti i u slikama nešto niže u članku. Skidanje ventilatora znatno olakšava čitav način montaže hladnjaka, kao i čišćenje istog od prašine koja bi se eventualno nakupila s vremenom.