Massive 23 LX je najnoviji dodatak u Thermaltake-ovoj ponudi hladnjaka za prijenosnike. Uz taj najnoviji imaju i starije Massive23 CS te 23 ST, zatim T3000, T1000, T500 i iXoft modele. Massive serija je namijenjena hlađenju 10" do 17" prijenosnika, dok je T namijenjena onima od 12" do 15". iXoft pak nema ventilator, nego se oslanja na veliku disipacijsku površinu. 23 LX dolazi u povećoj kutiji, a razlog za to su naravno dimenzije ali i dobra zaštita proizvoda. Uz hladnjak će te dobiti i kratke upute za korištenje, te USB kabel koji služi za spajanje na prijenosnik kako bi se osiguralo napajanje hladnjaka strujom.

Po vađenju iz kutije i zaštitnih materijala, ukazuje nam se ergonomski dizajnirani hladnjak dimenzija 376x300x51.5 mm (DxŠxV) i mase oko 900 grama. 23 LX je napravljen od kombinacije aluminija i plastike. Plastičan je veći dio tijela, a aluminijske su gornje površine s lijeve i desne strane ventilatora, te mreža (TT to ne navodi ali ona nije aluminijska) koja ima za zadatak maksimizirati protočnost zraka ispod prijenosnika. Sa krajnje lijeve i desne strane nalaze se prorezi za nošenje, a iznad i ispod njih gumeni jastučići koji osiguravaju prijenosnik od klizanja po površini. Donja strana, tj. glavnina tijela je plastična, kao i prostor u kojega je smješten veliki ventilator. Stražnja je strana uzdignuta, kako bi prijenosnik bio lagano nagnut prema naprijed, a četiri gumena jastučića u kutevima spriječavaju klizanje nosača po podlozi na kojoj se nalazi. Hladnjak je uzdignut iz ergonomskih ali i praktičnih razloga. Ventilator naime vuče zrak odozdo prema gore, pa je i bitno da ima dovoljno prostora kako bi mogao neometano uvlačiti zrak. Kućište ventilatora je na najširem dijelu siroko 230 mm pa od toga i potječe ime uređaja, dok je sam ventilator dimenzija 200 x 20 mm. Brzina vrtnje je oko 600 okretaja u minuti, a tvornička vrijednost buke koju u radu proizvodi je 17 dBA. Za to dobijamo protočnost zraka od solidnih 56CFM-a uz maksimalni pritisak od 0.32 mmH2O.

Na lijevom se boku nalaze dva USB konektora te prekidači za paljenje ventilatora i paljenje plavog LED osvjetljenja ventilatora. Jedan USB konektor će te iskoristiti za spajanje kabelom na prijenosnik (kako bi ventilatoru osigurali potrebno napajanje strujom), a drugi ostaje slobodan kao nadoknada za jedan izgubljeni na prijenosniku. Sa stražnje strane nalazi se i spremnik u kojem se nalazi USB kabel A-to-A tipa. Zgodno rješenje za transport, a uz kabel još stane i pokoja olovka.

Ventilator je u radu vrlo tih, a gotovo uvijek ga nadjačava rashladni sistem samog prijenosnika. Plavo LED osvjetljenje je ugodno, a tko ga ne voli uvijek ga može isključiti. Naš 14" 6510b, se lijepo smjestio na hladnjak, a po mjerenjima koje smo izvršili čini se da mu je i godilo lagano upuhivanje svježeg zraka po trbuhu. Kvaliteta izrade Massive-a je na solidnoj razini, te nismo primjetili neke mane u kvaliteti materijala ili završnoj obradi. Ergonomija je solidna, ali povišenje prijenosnika, tj. činjenica da će ruke sada biti pod većim kutom se neće baš svima svidjeti. Nama je trebalo neko vrijeme kako bi se prilagodili, a nakon toga je rad bio relativno ugodan premda i dalje malo čudan.