Thermaltake Urban Core

Ok, sad možete vidjeti po čemu je lijeva bočna stranica ovog kućišta toliko posebno – podijeljena je u dva dijela koji su na kućište pričvršćeni šarkama. Manja se ploča otvara prema prednjoj strani kućišta, a veća, u koju je ugrađen prozor od pleksiglasa, prema stražnjoj strni. Iskreno, ne znamo što da mislimo o ovoj Thermaltakeovoj odluci. Naginjemo prema tome da ponešto komplicira manipuliranje kućištem i ugradnju komponenti, no ako vam se koncept vizualno sviđa, vjerujemo da ćete to pregrmjeti.

Thermaltake Urban Core Thermaltake Urban Core

Ovo je dobar trenutak da se osvrnemo na rashladne kapacitete kućišta. Ove dvije Thermaltakeove ilustracije jasno govore što je sve moguće ugraditi u T81. Ukratko, bilo da želite svoje komponente hladiti zrakom ili pak sustavom odnosno sustavima vodenog hlađenja, T81 se čini jako dobar izbor.

Thermaltake Urban Core Thermaltake Urban Core

Evo kako unutrašnjost kućišta izgleda sa stražnje strane. Vidimo da su otvori za skrivanje kablova obloženi gumom, a da je organiziranje kabela dodatno olakšano metalnim vodilicama. Nosač za ploču ima otvor koji omogućava ugradnju hladnjaka na procesor dok je ploča već ugrađena u računalo. Instalacija ploče olakšana je činjenicom da su odstojnici tvornički ugrađeni na nosač. Zgodan dodatak je i produžni EPS kabel koji će morati iskoristiti ako imate napajanje nešto kraćih kabela. Doduše, s obzirom na gabarite kućišta, ionako je preporučljivo pažljivo odabrati napajanje.

Na poleđini nosača matične ploče nalazi se i onaj famozni kontroler brzine ventilatora. Točnije, elektronika je zapravo smještena na prednjem dijelu krova kućišta dok je ovo prikazano na slici samo svojevrsna razvodna letva.

Thermaltake Urban Core Thermaltake Urban Core

Prostor za ugradnju diskova nalazi se na prednjem dijelu kućišta. Diskovi se ugrađuju preko plastičnih okvira u koji primaju 3,5-inčne i 2,5-inčne uređaje. Jedina razlika je u tome što će manje uređaje biti potrebno fiksirati odvijačem i vijcima.

Okviri su dodatno raspodijeljeni u tri komore – dvije s po tri okvira i jednom s dva okvira. Sve je komore po želji moguće izvaditi iz kućišta kako bi se oslobodilo mjesto za instalaciju dodatnog hlađenja. U slučaju da ste izvadili sve tri komore, postoji opcija ugradnje dodatnog jednostavnog nosača na kojeg je moguće fiksirati samo jedan disk.