Najmanji od braće Loki, iako naizgled „mršav“ proizvod, dolazi sa H.D.T. tehnologijom, tri toplovodne cijevi promjera 6mm, pristojnim brojem rashladnih rebara (Alu-limića), moćnim 92mm PWM ventilatorom koji postiže 3000 o/min te više no pristojnom količinom dodataka.
Podržava Intelove  LGA 775 / 1155 / 1156 i 1366 sockete, tj. Core i3 / i5 / i7 procesore, te AMD-ove AM2 / AM2+ / AM3 / FM1 sockete. Počevši od pakiranja, Loki dolazi u šarenoj kartonskoj kutiji narančasto-sivih tonova bez prozora koji otkrivaju proizvod, ali zato tu postoji standardno fotografija hladnjaka, tehničke specifikacije te najvažnije značajke.

Po otvaranju pakiranja nalazimo pakiranje dodataka za montažu, osam gumenih antivibracijskih nosača ventilatora, termalnu pastu, upute, garanciju, hladnjak, 92 mm ventilator te backplate. Sam hladnjak dimenzija je 92 x 50 x 134 mm i težine samo 430 grama (s ventilatorom) što ga čini jednim od manjih i lakših tower hladnjaka koje smo imali priliku testirati. Naravno da pri tome ne mislimo da je to manjak, već naprotiv prednost, ali zaključke ćemo donijeti nakon provedenog testiranja performansi.

Tri toplovodne cijevi promjera 6mm odvode toplinu s baze dimenzija 4,8 x 3,55 cm te simetrično prolaze kroz paket rashladnih limova i završavaju na najvišem limu gdje se ističe ugravirani Xigmatekov logo.
Aluminijski limovi nazubljenog su profila te bočno zatvoreni što čini rashladni kanal koji prolazi cijelom visinom hladnjaka te doprinosi učinkovitosti ventilacije. Svaki od 42 limića ima površinu od oko 87,5 cm2 (dobiveno računski) što daje ukupnu rashladnu površinu od oko 3.670 cm2.
Podatak koji možda najbolje govori o kapacitetu hlađenja je termalna otpornost koja kod Loki-a iznosi 0,18 °C. Za usporedbu, Intelov LGA 1155 BOX hladnjak prema specifikaciji proizvođača Nidec ima 0,356 °C/W kod 3000 o/min.
Priloženi ventilator dimenzija 92x92x25 mm postiže brzine od 1200 do 2800 o/min te najveći protok od 52 CFM (88,35 m3/h) uz razinu buke od 20-28 dBA. Naravno, dolazi sa 4-pinskim PWM konektorom koji je natprosječne dužine, čak oko pola metra. Životni mu je vijek garantiran do 40,000 radnih sati, a radi na 12V te 0,23 A. Pokazalo se da je ventilator dosta bučan na većim brzinama, posebno na maksimalnih 3000 o/min, ali to je normalno te je lako rješivo podešavanjem tihog načina rada odnosno kontrole broja okretaja u biosu ili u OS-u, a još bolje preko kontrolera ventilatora, ako ga posjedujete.

Montaža hladnjaka je jednostavna, logična i dobro opisana u uputama tako da nema greške, kao i montaža ventilatora, a što se tiče kvalitete izrade dijelova, sve pohvale. Ovdje želimo pohvaliti nekoliko stvari – prvo što se u ovoj nižoj kategoriji ne očekuje da hladnjak nužno dolazi sa stražnjim nosačem (backplate) kao niti s gumenim antivibracijskim nosačima ventilatora – bravo Xigmatek!
Negdje se moralo uštedjeti pa je to u ovom slučaju termalna pasta koja dolazi u malom najlonskom pakiranju za jednokratnu uporabu. Na njoj je naziv nama nepoznate tvrtke pa ne možemo procijeniti njezinu kvalitetu no u svakom slučaju ima je dovoljno.
Rezultati testiranja slijede kasnije u članku.