ttesports_nemesis_rgb_13 ttesports_nemesis_rgb_14

Za kontrolu se svih funkcija Nemesisa brine 32-bitni ARM based kontroler, te Command Center Pro softver za Windows operativne sisteme. Softver omogućuje upravljanje funkcijama miša preko Customize, Lightning, Performance i Calibration menija, programiranje i spremanje naredbi u jedan od pet profila, te zasebno, programiranje Macro naredbi. Customize meni nam omogućava programiranje profila, tj. spremanje naredbi u ukupno osamnaest klikova i pokreta, šesnaest tipaka + Scroll Up i Down. Sve snimljene profile možemo linkati i na određeni program, tj. igru pa se automatski podiže s tim programom. Osvjetljenje je također jedna od glavnih značajki ovoga miša, pa se njegove tri zone mogu uskladiti ili programirati zasebno. Osam je različitih efekata, s devetim u kojem je rasvjeta isključena. Sve se može još dodatno podešavati, birati jednu od 16.8 milijuna dostupnih nijansi i ponovno, linkati s nekim programom.

ttesports_nemesis_rgb_15 ttesports_nemesis_rgb_16

Performanse senzora se također mogu spremati kao dio profila, a osim DPI postavki, možemo mijenjati i Angle Snapping, Polling Rate u Button Response. Bilo bi dobro i da su još uključili lift off distance koji je na ovom mišu oko 2 milimetra. Posljednja opcija za performanse miša je kalibracija podloge. Macro naredbe je lako programirati, spremati i koristiti, a u slučaju Nemesisa ih je moguće imati do 80!

Osim toga što osvjetljenje možemo ugasiti, funkcije koje su nam dostupne su – Static, Pulse, Spectrum Cycling, Snake Marquee, Wave, reactive, Blink i System Temperature. Svaka od opcija ima i dodatna podešenja kao što je izbor boja, brzine i jačine osvijetljenosti, smjera u kojem će se osvjetljenje kretati, itd.

ttesports_nemesis_rgb_17

Nemesis RGB je kao što smo se uvjerili u višednevnom korištenju, vrlo praktičan i dobar miš. Performanse 3360 optičkog (LED) senzora su odlične, što je već i od ranije poznato. Dobar je na bilo kojoj podlozi, precizan je i brz i gušt je gejmati s njim, ali i raditi. Nemesis u tu priču dodatno donosi dobar komfor korištenja, vrlo praktičan i koristan Switch sistem s 12 tipaka koji će odlično poslužiti i u igri i u radu (primjerice u Photoshopu), a neke će jasno privući i RGB LED osvjetljenje. Kvaliteta izrade je solidna, a voljeli bi tek da ima malo više gripa na bokovima, i možda malo mekanije bočne tipke. S cijenom od oko 50 USD, ili oko 55 € u Europi, Nemesis RGB je vrlo konkurentan miš koji svakako trebate uzeti u obzir prilikom kupovine.