tt_poseidon_l10m

Tt eSports je kao što znamo Thermaltakeov odjel zadužen za igraću periferiju u obliku miševa, tipkovnica, slušalica, kontrolera, podloški za miševe, igraćih stolica i raznih igraćih dodataka. Thermaltake je osnovan 1999. godine u Taipeiu, a znamo kako im je portfolio proizvoda vrlo širok, te kako su vrlo poznati brand.

tt_poseidon_z_rgb_1 tt_poseidon_z_rgb_2

Nama su za ovaj test iz MSana stigli njihov poznati Level 10M miš koji je u RGB izvedbi, te Poseidon Z RGB mehanička tipkovnica s Cherry MX Blue RGB prekidačima. Za one koji ne vole Blue prekidače, u ponudi je i identična tipkovnica s Cherry MX Brown RGB prekidačima.

tt_poseidon_z_rgb_3 tt_poseidon_z_rgb_4

Proizvod dolazi u debeloj kartonskoj kutiji koja ga adekvatno štiti, a u pakiranju još nalazimo kratke upute za rad, te jamstveni listić. Svakako koristan podatak je i kako proizvođač na tipkovnicu daje pet godina jamstva.

tt_poseidon_z_rgb_5

Tipkovnica je kompaktnog dizajna, s vrlo uskim rubovima i dimenzija je 440 x 133 x 37 mm. Materijal izrade je crna plastika, koja je vrlo dobre kvalitete, a čitava je tipkovnica vrlo čvrsta i robusna te teži 995 grama. Kapice na Cherry MX Brown RGB prekidačima su klasičnog dizajna i veličine i tu nema većih odstupanja od sličnih proizvoda – jedino bi kao i uvijek voljeli vidjeti veću Enter tipku. Tipkovnica ima i numerički dio, tako da je klasičnog dizajna, a tipke su po US layout-u (nema hrvatskih znakova).

tt_poseidon_z_rgb_6

S donje strane tipkovnice se nalaze kanali za provođenje USB kabela s obje strane od centra u kojem kabel izlazi. Kada smo kod kabela on je klasičan gumeni, duge je 1.8 metara, te ima USB 2.0 konektorom na vrhu (polling rate je 1000Hz ili 1ms). Tipkovnicu na podlozi čvrsto drži njena masa, ali i pet gumenih nožica. Uz to, dvije su nožice otklopive pa je moguće podići stražnji kraj kako bi dobili veći nagib za ugodniji rad.

tt_poseidon_z_rgb_7 tt_poseidon_z_rgb_8

Raspored i razmak između tipaka je kao što smo ranije spomenuli poprilično klasičan, tipke su dobre veličine i užitak je raditi ili igrati se na ovoj tipkovnici. Cherry MX Brown RGB tipke se možda neće svima svidjeti jer su taktilne, s naglašenom “click” točkom i pri tom su dosta bučne. Gornji red funkcijskih tipaka od F1 do F7 ima dvostruku ulogu te služe i kao multimedijske tipke.

Tipka F9 ima i Macro funkciju, tipke Insert, Home, PageUp, Delete i End imaju također dvostruku funkciju – profili za Macro od 1-5. Tipka PageDown je ujedno i tipka za uključivanje NKRO funkcije (anti-ghost, 104 key rollover). Na vrhu u skorz desnom kutu je i Windows Disable tipka.

Spomenuli smo Macro funkciju, koju tipkovnica ima zahvaljujući on-board memoriji od 512KB. Naredbe se snimaju on-the-fly i spremaju u jedan od pet profila.

tt_poseidon_z_rgb_9

Za šarolike se LED funkcije brinu RGB LED osvijetljene tipke i ARM Cortex-MO 32-bitni MCU-u. Tu je i tzv. mirror plate podloga ispod tipaka koja se brine da efekt bude naglašeniji. Putem softvera je moguće odabrati različite načine osvjetljenja baš kao i kod konkurencije koju smo testirali ranije. Dovoljno je reći kako je moguće odabrati 16.8 milijuna boja i nijansi za svaku pojedinu tipku uz Wave, Arrow Flow, Ripple, Reactive, Fully Lighted, Pulse i Spectrum Running efekte.