1007 Daeryung Techno Town III, 448 Gasan-dong, Gumchun-gu Seoul, Korea. Tko stoji iza toga? Zalman, Đuro Zalman… Tvrtka koja svakim svojim novim proizvodom izaziva veliko zanimanje, pogotovo kada su u pitanju rješenja za hlađenje procesora ili grafičkih kartica. Izvrsne performanse i tišina su dvije stvari koje ova tvrtka već godinama uspijeva ukomponirati u savršeni sklad sa svakim svojim proizvodom. Većina računalnih znalaca usmjerava svoje web preglednike na njihovu adresu kada se bacaju u potragu za proizvodom koji bi zamijenio tvorničko hlađenje grafičke kartice ili procesora. Kako tom izazovu nismo ni mi odoljeli na naš test je pristigao njihov najnoviji hladnjak za grafičke kartice, VF900-Cu, komad bakra koji će pokušati opravdati svoje porijeklo.

Pakiranje

Kutija u kojoj dolazi VF900 je primjer dobrog pakiranja za ostale proizvođače, od samog početka Zalman ostavlja dojam vrhunskog igrača. Čvrst karton i perforirana plastika u koju je smješten sam hladnjak i popratna oprema ostavljaju dojam koji bi jedino nalet automobila mogao pokvariti.

Unutrašnjost kutije

Otvaranjem kutije izvlačimo na svjetlost dana još jednu plastičnu kutiju u kojoj se nalazi hladnjak, upute i dijelovi potrebni za montažu. Kako sam hladnjak pokriva samo GPU, Zalman je odlučio upotpuniti opremu s dodatnim ježevima za hlađenje memorije, u njegovoj karakterističnoj plavoj boji. Proučavanjem uputa pronalazimo podužu listu kompatibilnih grafičkih kartica pa nam je jednostavnije nabrojati one koje nisu podržane – sve Matrox kartice, nVidia PCX 5*** serija, nVidia 7800GS/6600 AGP i ATI 9550/9600 serija grafičkih kartica.