View Single Post
Staro 25.03.2012., 12:59   #38
Goc 101
Premium
Moj komp
 
Goc 101's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: Sesvete
Postovi: 129
Citiraj:
Autor faal Pregled postova
bas sam ovakvu temu mislio otvoriti da se informiram. ok, zakljucak neke dosadasnje rasprave bio bi:
google search -> duckduckgo i startpage
gmail -> hushmail?

osobno me najvise smeta kod google inzisitranje na upisu nekih osobnih podataka (sto stvarno, bar meni dovodi u pitanje privatnost), evo primjerice, sad non stop kod ulogiravanja dosadjuje s upisivanjem broja mobitela, tipka za preskakanje toga je minimalisticka, vjerojatno je neki ni ne vide, a onda te jos jednom dodatno pita za broj. ne bi se cudio da uskoro postane obavezno upisivanje mobitela ili nema dalje.

da pitam jos, kolko sam shvatio, trazenjem na startpage nista ne gubimo, jer on takodjer preko googlea trazi rezultate, zanima me jel duckduckgo takodjer trazi preko googlea?

jel postoji jos neka alternativa gmailu, odn koji bespatan e-mail najvise stiti privatnost svojih korisnika (moze nekoliko primjera osim tog hushmaila?)?
I mene zanima neka alternativa gmailu pošto mi je to glavni mail. I ne moraju biti utjelovljenje privatnosti al bar da mi ne čitaju mailove poput googlovog gmaila.

Citiraj:
Autor M.U.P. Pregled postova
od koga i cega se skrivate toliko?

ja sam vise da iza svakog accounta stoji ime i prezime i da se ne otvaraju mnogobrojni anonimni racuni sa ciljem spamanja, vrijedjanja i inih stvari kojima nije mjesto u civiliziranom svijetu...

potrebu za anonimnosti vidim samo za nelegalne ili nemoralne stvari..

takodjer ne mislim da bismo ja i netko tko ima oprecne interese i poglede mojima trebali imati iste rezultate pretrazivanja u smislu da nas ne zanimaju iste stvari..
ako je rezultat pretrazivanja priblizen mojim obicajima, navikama, interesima i zeljama, ne vidim sto je u tome lose.. dapace..?
Samo za nelegalne i nemoralne stvari jeli? LOL. Tebe znači ne smeta da živiš u big brotheru i bez da si toga svijestan i da se tvoje privatne stvari tipa pretrage na netu koriste u marketinške svrhe? Pogotovo sada kada se najavljuje da će isp-ovima biti obveza pratiti naše pretrage zbog mogućih nelegalnih aktivnosti.


Evo i mene čitanje ove teme ponukalo da malo iskušam Startpage i zasad nemam zamjerki što se rezultata tiče, a jako mi se sviđa ideja privatnosti i anonimnosti pretraživanja. Korištenje ove tražilice je ujedno i dobra zaštita u vezi anonimnog korištenja raznih trakera o čemu smo raspravljali u temi o SOPA i ACTA-i jeli?
Goc 101 je offline   Reply With Quote